Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Στα 4.000 δολάρια το Ethereum με στόχο 10.500 δολάρια – J P Morgan: Οι 6 λόγοι για το ράλι

Στα 4.000 δολάρια το Ethereum με στόχο 10.500 δολάρια – J P Morgan: Οι 6 λόγοι για το ράλι
Θα φθάσει στα 10.500 δολάρια το Ethereum;
Σχετικά Άρθρα

Τα 4.000 δολάρια προσέγγισε το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με συνολική αξία 455 δισεκ. δολάρια σε σύνολο 2,44 τρισεκ. δολαρίων που είναι η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων.
Το Bitcoin το μεγαλύτερο των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται στα 58.200 δολάρια έχει σταθεροποιηθεί το τελευταίο διάστημα με συνολική κεφαλαιοποίηση 1,088 τρισεκ. δολάρια.

Θα φθάσει στα 10.500 δολάρια το Ethereum;

Το Ethereum είναι το πιο ενδιαφέρον trading στον κόσμο αυτήν τη στιγμή, μάλιστα το Ethereum θα αποσυνδεθεί από την επενδυτική συμπεριφορά του Bitcoin.
Ο Tom Lee της FundStrat, έθεσε έναν στόχο για το Ethereum στα 10.500 δολάρια και στα 100.000 δολάρια για το Bitcoin.
To Bitcoin έχει σταθεροποιηθεί στο εύρος των 50 με 60.000 δολαρίων τον τελευταίο μήνα, το Ethereum (κωδικός ETH) σχεδόν διπλασιάστηκε και πλέον διαπραγματεύεται σε ιστορικό υψηλό όλων των εποχών πάνω από τα 3.800 δολάρια.
Υπάρχει συσχέτιση Ethereum προς Bitcoin και εφόσον έφθασε στο ιστορικό υψηλό του, το Ethereum θα έπρεπε να βρίσκεται από 5.000 δολάρια… απέχει 1.000 δολάρια από τον στόχο.

Τι υποστηρίζει η J P Morgan;

Η JPMorgan δημοσίευσε μια έκθεση στις 27 Απριλίου εξηγώντας «γιατί το Ethereum έχει υψηλή απόδοση».

1) Οι αποτιμήσεις του Ethereum ενδέχεται να εξαρτώνται λιγότερο από τη ζήτηση του Bitcoin, μια τεχνική αλλά περιστασιακά σημαντική εξέλιξη.

2)Η αγορά των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε απότομα τις τελευταίες εβδομάδες με επικεφαλής το Εthereum και άλλα μικρότερα κρυπτονομίσματα, παρ΄ ότι το Bitcoin κινείται κάτω από τα 60.000 δολάρια.

3)Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) χρησιμοποίησε το blockchain ethereum για να εκδώσει 100 εκατομμύρια ευρώ μηδενικού κουπονιού την περασμένη εβδομάδα, ουσιαστικά ήταν το πρώτο της ψηφιακό ομόλογο.
Η συναλλαγή περιελάμβανε μια σειρά από ομόλογα στο blockchain Ethereum, όπου οι επενδυτές αγοράζουν και πληρώνουν χρησιμοποιώντας παραδοσιακά χρήματα, τα γνωστά fiat.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ουσιαστικά νομιμοποίησε ακόμη περισσότερο το Ethereum

4)Το πρώτο Ethereum ETF (ETHH) κυκλοφόρησε στις 20 Απριλίου από την Purpose Investments στον Καναδά και ακολούθησαν τρεις ακόμη εκδόσεις ETF Ethereum τον ίδιο μήνα.

5)Προσεχώς θα έρθει το Ethereum 2.0 το οποίο αναμένεται να γίνει πολύ πιο ενεργειακά αποδοτικό μέχρι το τέλος του 2022.
Το Ethereum 2.0 περιλαμβάνει μια μετάλλαξη από Μηχανισμό επικύρωσης Proof-of-Work εντάσεως ενέργειας σε έναν μηχανισμό επικύρωσης Proof-of-Stake.
Ως αποτέλεσμα, θα χρειάζεται λιγότερη υπολογιστική ισχύς και κατανάλωση ενέργειας για τη διατήρηση του δικτύου Ethereum.

6)Κατά την JPMorgan τόσο οι μικροεπενδυτές όσο και οι θεσμικοί αύξησαν τις συναλλαγές τους στο Ethereum, τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, ενώ με βάση τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης CME ethereum, υπερδιπλασιάστηκαν οι συναλλαγές τον Απρίλιο.
Τις τελευταίες εβδομάδες η αύξηση των συναλλαγών δεν επικεντρώνεται μόνο στο Ethereum, αλλά και σε άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Binance Coin, Dogecoin, Litecoin, Ethereum Classic και άλλα.
Το μερίδιο του Bitcoin στη συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων μειώθηκε απότομα από περίπου 60% σε 45% απόρροια του ενδιαφέροντος για το Ethereum.
H τρέχουσα εικόνα προσομοιάζει με τον Δεκέμβριο του 2017 όταν το μερίδιο του Βitcoin είχε μειωθεί από περίπου 55% σε κάτω από 35%.
Ενώ μπορεί να υπάρχουν ομοιότητες, υπάρχει μια τεράστια διαφορά, δηλαδή ότι προς το παρόν η Fed δεν σχεδιάζει να μειώσει την ποσοτική χαλάρωση QE, πόσο μάλλον να εξετάσει αύξηση των επιτοκίων.
ETH1.jpg

ETH2.jpg

ETH3.jpg
ETH4.jpg
ETH5.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης