Basket Talk

Παναθηναϊκός-Προμηθέας: Επιστροφή στην κορυφή ή παρθενική στέψη;

Παναθηναϊκός-Προμηθέας: Επιστροφή στην κορυφή ή παρθενική στέψη;
Μεγάλη μάχη στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο Ελλάδος Μπάσκετ, που κρίνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς
Σχετικά Άρθρα

Το 46ο Κύπελλο Ελλάδας θα διεκδικήσουν απόψεστο κλειστό του ΟΑΚΑ (9/5, 20:00 – ΕΡΤ3) Παναθηναϊκός και Προμηθέας. Το «τριφύλλι» επιστρέφει στην τελική φάση του θεσμού σκοπεύοντας στην κατάκτηση του όπως το 2019, με τους Πατρινούς να θέλουν να καταφέρουν ότι δεν μπόρεσαν στον περσινό τελικό όπου και ηττήθηκαν από την ΑΕΚ με 61-57.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο πολυνίκης της διοργάνωσης μετρώντας ήδη 19 κατακτήσεις σε 24 συμμετοχές στον τελικό. Τον 20ο του τίτλο θα διεκδικήσει για πρώτη φορά κόντρα στον Προμηθέα, καθώς το συγκεκριμένο ζευγάρι δεν έχει αναμετρηθεί ξανά σε τελική φάση. Το σύνολο του Γιατρά φτάνει για δεύτερη διαδοχική φορά τόσο μακριά στο Κύπελλο και αν επικρατήσει απόψε, θα γίνει η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατακτά τον τίτλο.

Την εφετινή σεζόν οι δύο ομάδες μετρούν από μία νίκη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ο Προμηθέας είχε φύγει με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ στις 31 Ιανουαρίου, οπότε και πραγματοποίησε μια συγκλονιστική ανατροπή πριν φτάσει στη νίκη με 80-78.

 


Οι «Πράσινοι» άλωσαν με τη σειρά τους την Πάτρα στο εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της Basket League, κερδίζοντας με 83-61 χωρίς την παραμικρή αντίσταση.

 

 
Όσον αφορά στις μονομαχίες τους για το θεσμό του Κυπέλλου, οι νίκες είναι και πάλι μοιρασμένες. Το 2018, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει του Προμηθέα με 76-68 παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Μια χρονιά μετά, η κληρωτίδα τους έχρισε και πάλι αντιμέτωπους, με τους Αχαιούς να σοκάρουν το πανελλήνιο κερδίζοντας το τότε σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη με 81-79 στην προημιτελική φάση.



Ο Όντεντ Κάτας δεν θα έχει στη διάθεση του -όπως αναμενόταν- τον Νεμάνια Νέντοβιτς, αφού ο Σέρβος γκαρντ έχει τεθεί εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν. Ακόμα κι έτσι, ο Παναθηναϊκός δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, η προσθήκη του Μάριο Χεζόνια τον έχει αλλάξει επίπεδο και η τελευταία ήττα του εντός συνόρων ήταν το προαναφερθέν 80-78 από τον Προμηθέα πριν από περίπου τρεις μήνες.

Από την άλλη, ο Μάκης Γιατράς υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του συμπεριλαμβανομένου και του Τζιάν Κλαβέλ, που θα αγωνιστεί σήμερα για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα. Οι Πατρινοί μετρούν με τη σειρά τους μόλις 2 ήττες στα 12 τελευταία παιχνίδια τους, με τον Παναθηναϊκό να ευθύνεται για τη μία εξ αυτών (61-83 στις 24 Απριλίου).

Την αναμέτρηση που θα αναδείξει τον Κυπελλούχο Ελλάδας για τη σεζόν 2020-2021 θα διευθύνει η διαιτητική τριάδα που απαρτίζεται από τον Ηλία Κορομηλά, τον Παναγιώτη Αναστόπουλο και τον Τάσο Μάνο.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης