Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gove (Βρετανία): Αρνείται να αποκαλύψει τις κινήσεις της Βρετανίας στην περίπτωση σκωτσέζικου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας

Gove (Βρετανία): Αρνείται να αποκαλύψει τις κινήσεις της Βρετανίας στην περίπτωση σκωτσέζικου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας
Τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας κέρδισαν μία συνολική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Σκωτίας,δημιουργώντας πονοκέφαλο στη Βρετανία του Johnson
Σχετικά Άρθρα

O Βρετανός υπουργός Επικρατείας Michael Gove αρνήθηκε σήμερα Κυριακή 9 Μαΐου να αποκαλύψει πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση Johnson, αν το κοινοβούλιο της Σκωτίας δρομολογήσει προς ψήφιση, ένα νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας κέρδισαν μία συνολική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Σκωτίας, κατά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη.
Η πρωθυπουργός και ηγέτης του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας Νikola Sturgeon δήλωσε μετά την εκλογική της νίκη, ότι θα ασκήσει πιέσεις για την προώθηση σχεδίων για ένα νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.
Η βρετανική κυβέρνηση είναι δυναμικά αντίθετη στη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι το ζήτημα αυτό, επιλύθηκε το 2014, όταν οι Σκωτσέζοι ψήφισαν κατά της ανεξαρτησίας με ποσοστό 55% έναντι 45%.
Σε πολλαπλές ερωτήσεις που του τέθηκαν σήμερα από το Sky News, για το αν η κυβέρνηση θα πάει στα δικαστήρια για να σταματήσει το δημοψήφισμα, ο Gove αρνήθηκε να απαντήσει.
«Δε θα πάμε προς τα εκεί» είπε.
«Αν αρχίσουμε να κάνουμε εικασίες για έναν τύπο νομοθεσίας ή για άλλον τύπο δικαστικών ακροάσεων και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, θα πρόκειται για έναν μαζικό αντιπερισπασμό» εξήγησε ο Gove.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης