Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Επέστρεψε στο ΧΑ η Τράπεζα Αττικής μετά τη δημοσίευση του ισολογισμού χρήσης 2020

Επέστρεψε στο ΧΑ η Τράπεζα Αττικής μετά τη δημοσίευση του ισολογισμού χρήσης 2020
Η μετοχή επέστρεψε στο ΧΑ μετά τη δημοσίευση του ισολογισμού χρήσης 2020

(upd) Με απώλειες 11% και στα επίπεδα των 0,12 ευρώ κινείται η μετοχή της Attica Bank, με την επιστροφή της στη διαπραγμάτευση, μετά από δύο ημέρες αναστολής.
Η μετοχή επέστρεψε στο ΧΑ μετά τη δημοσίευση του ισολογισμού χρήσης 2020.


Το BN νωρίτερα μετέδωσε:

Δημοσιεύτηκε νωρίς το πρωί σήμερα, 10 Μαΐου 2021, η ετήσια οικονομική έκθεση της Attica Bank όπως είχε αποκαλύψει από χθες το βράδυ το bankingnews.
Το πιστοποιητικό της KPMG είναι χωρίς παρατηρήσεις και φαίνεται ότι λειτούργησαν οι ασφυκτικές πιέσεις της ΤτΕ προς την ελεγκτική εταιρία.

Πως «νομιμοποιούν» την παραπλάνηση επενδυτών

Το τρικ που εφευρέθηκε ώστε να μην γίνει αναμόρφωση οικονομικών καταστάσεων προηγούμενων χρήσεων είναι η αλλαγή λογιστικής εκτίμησης από την τράπεζα γεγονός που μετέβαλε τις προβλέψεις και εκτίναξε τις ζημίες.
Από μόνο του αυτό το γεγονός υπονομεύει τη λειτουργία της αγοράς και θέτει το ερώτημα αν με τέτοια τρικ μπορούν να εξαπατούνται οι επενδυτές.

Τι θα πράξουν Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ΕΛΤΕ

Ενδιαφέρον πλέον έχει τι θα πράξουν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η ΕΛΤΕ και ειδικά η δεύτερη δεδομένου ότι ήδη έχει συντελεστεί μια παράβαση από την KPMG η μη έγκαιρη παράδοση πιστοποιητικού.
Πέραν τούτου ορκωτοί ελεγκτές με τους οποίους μίλησε το bankingnews μιλούν για πρωτοφανή φαινόμενα τα οποία ντροπιάζουν την ελεγκτική αλλά και πλήττουν την αξιοπιστία και του ελεγκτικού επαγγέλματος και του τραπεζικού συστήματος.
Γιατί αν είναι να κρύβονται ζημίες μέσω … λογιστικής εκτίμησης τότε ο κάθε ένας μπορεί να υποθέσει ότι και λοιπές τράπεζες έχουν ζημίες που τις κρύβουν με τέτοια τρικ.
Και αν εν τέλει είναι σύνθετες οι τιτλοποιήσεις και δεν μπορεί να τις καταλάβει η KPMG το ερώτημα είναι αν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση της δημιουργικής λογιστικής των … μαϊμούδων από τη σημερινή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης