Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT: Το σχέδιο της Ελλάδας για το Ταμείο Ανάκαμψης επαινέθηκε στις Βρυξέλλες - Οι εκτιμήσεις οίκων αξιολόγησης

FT: Το σχέδιο της Ελλάδας για το Ταμείο Ανάκαμψης επαινέθηκε στις Βρυξέλλες - Οι εκτιμήσεις οίκων αξιολόγησης
H μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με το πρόγραμμα είναι το πόσο αποτελεσματικά και πόσα κεφάλαια θα δαπανηθούν
Σχετικά Άρθρα

Ειδική αναφορά στο ελληνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης κάνουν οι Financial Times σε δημοσίευμα σχετικά με τις εκτιμήσεις οικονομολόγων όσον αφορά την οικονομία της ευρωζώνης.
«Το σχέδιο της Ελλάδας, που επαινέθηκε στις Βρυξέλλες για το συνεκτικό σχεδιασμό του, προέβλεψε ώθηση της τάξης του 7% στο ΑΕΠ έως το 2026» αναφέρεται στο δημοσίευμα, όπου περιλαμβάνονται και οι εκτιμήσεις οικονομολόγων και οίκων αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία.
Ειδικότερα, η Morgan Stanley προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα σημειώσει αύξηση της τάξης του 12%, ενώ η S&P αναμένει αύξηση 18%, η υψηλότερη σε σχέση με οποιαδήποτε χώρα.
O Jacob Nell από τη Morgan Stanley είπε ότι η μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με το πρόγραμμα είναι το πόσο αποτελεσματικά και πόσα κεφάλαια θα δαπανηθούν.
«Στα έξι έτη έως το 2020, οι χώρες της ΕΕ δαπάνησαν κατά μέσο όρο το 1/2 των χρημάτων που τους διανεμήθηκαν από τις Βρυξέλλες.
Αλλά η απορρόφηση των κεφαλαίων που προέρχονταν από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στα έξι έτη μετά τη κρίση του 2008, έφτασε στο 90%, κάτι που σημαίνει ότι οι χώρες έχουν καλύτερες επιδόσεις στην αξιοποίηση κεφαλαίων σε περιόδους ύφεσης, όπως και αυτή που διερχόμαστε αυτή την περίοδο» αναφέρεται στο δημοσίευμα των Financial Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης