Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Νίκου Χαρδαλιά στη Ρωσία

Επίσκεψη Νίκου Χαρδαλιά στη Ρωσία
Έμφαση θα δοθεί στον τομέα της πρόληψης φυσικών καταστροφών και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας

Επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία πραγματοποιεί από σήμερα 10 μέχρι τις 12 Μαΐου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο κ. Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί τη Μόσχα και θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του, αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για την Πολιτική Άμυνα, τις Έκτακτες Ανάγκες και την Εξάλειψη Συνεπειών από Φυσικές Καταστροφές (EMERCOM) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Alexander Chupriyan, με τον οποίο αναμένεται να έχουν συνομιλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, έμφαση θα δοθεί στον τομέα της πρόληψης φυσικών καταστροφών και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, καθώς η χώρα μας, ως μέλος και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας - RescEU, έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρογνωμοσύνη και συμβάλλει στην προώθηση καλών πρακτικών που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του RescEU.
Θα συζητηθεί, επίσης, η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας στο πλαίσιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), στον οποίο μετέχουν και οι δύο χώρες, έχοντας αναπτύξει στενές συνέργειες μέσω και της Συμφωνίας για την συνεργασία στον τομέα παροχής έκτακτης βοήθειας και άμεσης ανταπόκρισης σε φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές μεταξύ των χωρών του Οργανισμού.

Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης «Integrated Safety and Security Exhibition 2021».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης