Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Από παράταση σε παράταση η option Reggeborgh για το 12,55% του Μπόμπολα - Τεταμένο το κλίμα

Από παράταση σε παράταση η option Reggeborgh για το 12,55% του Μπόμπολα - Τεταμένο το κλίμα
Από παράταση σε παράταση «το πάει» η Reggeborgh για τις μετοχές του Μπόμπολα...
Σχετικά Άρθρα
Από παράταση σε παράταση εξελίσσεται η option που έχει το ολλανδικό fund Reggeborgh επί των μετοχών που κατέχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας στον Ελλάκτωρ, με ποσοστό 12,55%.
Στις 10 Μαΐου 2021 έληξε και η δεύτερη παράταση της option, αλλά η Reggeborgh, ως συνηθίζει, με την παρελκυστική της πολιτική, έχει πάρει λίγες ημέρες παράταση για να αποφασίσει τι θα κάνει.

Τα 3 εναλλακτικά σενάρια

Σενάριο 1ο: Η Reggeborgh δεν εξασκεί την option λόγω μεγάλης απόκλισης μεταξύ της τιμής εξάσκησης στα 2,10-2,20 ευρώ έναντι της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής, αλλά και της τιμής της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στα 0,90 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις της Reggeborgh με τον Mπόμπολα διάγουν μια δύσκολη περίοδο και το μεταξύ τους κλίμα είναι τεταμένο.

Σενάριο 2ο: Βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση μεταξύ Reggeborgh και Μπόμπολα για το 12,5% των μετοχών που κατέχει στον Ελλάκτωρ καθώς μπορεί να ενεργοποιηθούν δύο αντίρροπες δυνάμεις.
Από τη μια, εάν η Reggeborgh δεν εξασκήσει την option, oι σχέσεις θα επιδεινωθούν και ο Μπόμπολας δεν θα στηρίζει τις επιλογές των Ολλανδών.
Μια τέτοια εξέλιξη ανησυχεί τη Reggeborgh. 
Από την άλλη, εάν η option δεν εξασκηθεί, ο Λεωνίδας Μπόμπολας θα πρέπει να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, συνεισφέροντας περίπου 15 εκατ. ευρώ…
Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν είναι διατεθειμένος να επενδύσει τέτοιο ποσό.

Σενάριο 3ο: Είναι αδύνατη νέα παράταση, καθώς λειτουργεί δεσμευτικά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 120,5 εκατ., η οποία θα πραγματοποιηθεί προσεχώς.
Δεν μπορεί, δηλαδή, να υπάρξει νέα παράταση, γιατί θα πρέπει να αποσαφηνιστεί τι θα συμβεί με το 12,55% των μετοχών του Μπόμπολα.
Οπότε η επικείμενη αύξηση λειτουργεί δεσμευτικά για την option της Reggeborgh επί των μετοχών του Μπόμπολα

Συμπέρασμα

Η Reggeborgh, εάν δεν εξασκήσει την option, κινδυνεύει να έχει απέναντί της τον Λεωνίδα Μπόμπολα, ενώ ο Λεωνίδας Μπόμπολας, εάν δεν ασκηθεί η option, θα πρέπει να βρει 15 εκατ. ευρώ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης