Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες με μη τραπεζικά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες με μη τραπεζικά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με καλή άνοδο όπως αναμενόταν και ξανά πάνω από τις 900 μονάδες. Η Jumbo τράβηξε τα βλέμματα και λόγω της ανακοίνωσης της πορείας του Απριλίου αλλά και λόγω της πορείας της μετοχής. Υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία στις τάξεις των χρηματιστών για την πορεία της αγοράς.

Βλέπουν πως το κλίμα στην οικονομία αλλάζει και περιμένουν πως τα ΧΑ θα πάει ακόμα καλύτερα. Από τη μία μας αναβαθμίζουν οι οίκοι, από την άλλη βγαίνει η Ελλάδα στις αγορές και δανείζεται με μηδενικά επιτόκια και επίσης οι εισηγμένες δανείζονται πολύ φθηνά. Έχουμε ακόμα, χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές και καλές προοπτικές λόγω Ταμείου Ανάκαμψης.

Υπάρχουν μεγάλα κέρδη, αλλά οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών βρίσκουν εύκολα αγοραστές. Υπάρχει καλή ρευστότητα στο σύστημα και λόγω των νέων κωδικών και του «φρέσκου» χρήματος. Οι τράπεζες είχαν αρκετή διακύμανση σήμερα και οι συστημικές πλην Εθνικής έκλεισαν με απώλειες. Ξεχώρισαν λόγω ανόδου, Aegean, Lamda, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και Coca Cola στηρίζοντας την αγορά.

JUMBΟ: Τι μεγέθη και αυτά! Σε ελάχιστο χρόνο γύρισε τις πωλήσεις πάνω. Τρομερή ανάπτυξη στη Ρουμανία. Εκεί φαίνεται πως είναι το μέλλον της εταιρείας. Φαινόταν βέβαια και τους προηγούμενους μήνες, όπου μόλις άνοιγαν λίγο τα μαγαζιά ακόμα και με περιορισμούς οι πωλήσεις πήγαιναν πάνω. Με τέτοιο ρυθμό στο τετράμηνο, δε μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει στο εξάμηνο, στο εννεάμηνο ή στη χρήση.

Στο τρίμηνο είχε μείωση πωλήσεων 11% και στο τετράμηνο +24%. Δηλαδή ο Απρίλιος όχι μόνο κάλυψε την απώλεια των 3 πρώτων μηνών, πήγε τον όμιλο σε άνοδο 24%! Στη Ρουμανία στο τετράμηνο οι πωλήσεις αυξήθηκαν περίπου 74%... Ρίχνει και τα καρφιά της η διοίκηση αναφορικά με το πως λειτουργούν σήμερα σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της, τα υπερ-μάρκετ δηλαδή. Στα 16 ευρώ και στο +5,26% με όγκο 163 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Όμορφη αντίδραση, μετά τη διόρθωση αν και περιορίστηκε κάπως η άνοδος λόγω της υποχώρησης της αγοράς από τα υψηλά ημέρας. Στα 8,45 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 8,66 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με όγκο 14 εκατ. τεμάχια η Πειραιώς και κλείσιμο στα 1,57 ευρώ. Έδειξε αδυναμία στο τέλος. Μεγαλύτερη η αδυναμία της Alpha, η οποία από τα νέα υψηλά των 1,3780 ευρώ το πρωί έκλεισε στο χαμηλό ημέρας ήτοι στα 1,31 ευρώ και στο -2,82%. Απώλειες 1,18% για τη Eurobank και κέρδη 1% για την ΕΤΕ, η οποία έγραψε υψηλό στα 2,7680 ευρώ.

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ: Χαμηλό στο -28,35% και υψηλό στο +23,93%. Αλλιώς 0,0730 ευρώ διακύμανση η μετοχή και από τα 0,1006 ευρώ πήγε έως και τα 0,1740 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 0,1340 ευρώ και στο -4,56% με όγκο 4,5 εκατ. τεμάχια.

AEGEAN: Δε θα γίνει τελικά η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών, την οποία είχε ανακοινώσει η εταιρεία. Έχει αύριο μία συνέντευξη τύπου, αλλά θα μπορούσε να είχε βγάλει μία ανακοίνωση για να ενημερώσει. Στα 5,50 ευρώ και στο +5,77% με όγκο 62 χιλ. τεμάχια. Μπαίνει σε τροχιά αύξησης κεφαλαίου.

ΕΧΑΕ: Έχει μείνει πίσω η μετοχή, αφού θεωρούμε πως όλη αυτή η αισιοδοξία για την πορεία του ΧΑ δεν έχει αποτυπωθεί στην τιμή της μετοχής. Μαθαίνουμε πως μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί έγκριση για νέα ομολογιακή έκδοση ύψους 100 εκατ. ευρώ. Εκδότης η ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino) και η διάρκεια του ομολόγου θα είναι 5 έτη. Στα 4,24 ευρώ και στο +3,04%.

CENTRIC: Δυνατή αντίδραση σήμερα. Έκαναν τα πάντα βέβαια στο κλείσιμο να την πιέσουν και τα κατάφεραν. Με υψηλό στα 0,2850 ευρώ έκλεισε στα 0,2710 ευρώ και στο +7,97%.

REVOIL: Και νέα υψηλά! Απολύτως δικαιολογημένη η κίνηση καθώς το p/e είναι μόλις στις 10 φορές με βάση τα κέρδη του 2020. Στα 1,52 ευρώ και στο +8,57%.

ΙΑΣΩ: Όπως φαίνεται μαζεύτηκε το 90% και η δημόσια πρόταση θα κριθεί πετυχημένη. Όμως φαίνεται πως οι αγοραστές, έβαλαν εντολή τέτοια ώστε απλά να συμπληρώσουν το 90%. Έτσι μόλις τέλειωσε η εντολή υποχώρησε κάτω από τα 1,50 ευρώ η τιμή της μετοχής. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί δε συνεχίζει τις αγορές ώστε να βοηθήσει και όσους έχουν να πουλήσουν τώρα και να μην περιμένουν να τελειώσει η δημόσια πρόταση και να ασκηθεί το δικαίωμα του squeeze out.

BYTE: Ασταμάτητη! Εδώ και μήνες έβλεπε το πάρτι σε άλλες εταιρείες του κλάδου και ακολουθούσε με δειλά βήματα. Τώρα έχει κάνει μεγάλο ράλι και τις αφήνει πίσω. Υπάρχουν και αρκετά που ακούγονται, αλλά προς το παρόν μένουμε στα γνωστά μόνο που είναι τα κέρδη της χρήσης 2020. Στα 2,36 ευρώ και στο +7,27%.

ΕΥΑΘ: Επιτέλους πέρασε πάνω από τα 5 ευρώ. Κινείται σε υψηλά 20 μηνών. Στα 5,10 ευρώ και στο +2,82%.

LAVIPHARM: Η απώλεια του Θανάση Λαβίδα, επηρέασε σήμερα τη μετοχή. Στα 0,4760 ευρώ και στο -7,57% με όγκο 78 χιλ. τεμάχια. Είχαν μπει δυνατές εντολές αγοράς, αλλά χαμηλά.

BRIQ: Έχει μείνει αρκετά πίσω και δεν μπορεί να περάσει πάνω από τα 2 ευρώ, λόγω πωλήσεων που κρατούν καιρό…

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Πήγε στην αρχή μέχρι 0,74 ευρώ αλλά πάλι βγήκε ο γνωστός πωλητής. Μάλιστα έβαλε και εντολή πώλησης άνω των 60 χιλ. τεμαχίων στα 0,71 ευρώ, για να δείξει ότι δεν έχει τη διάθεση να αφήσει να πάει η μετοχή εκεί που πρέπει. Κρίμα… Με όγκο 87 χιλ. τεμάχια έκλεισε αμετάβλητη στα 0,71 ευρώ.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Σε υψηλά αρκετών ετών η μετοχή, με τους επενδυτές να δείχνουν διατεθειμένοι για ακόμα υψηλότερα, λόγω του ισολογισμού χρήσης 2020.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης