Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

JP Morgan: Η τιμή του Ethereum θα έπρεπε να είναι 75% χαμηλότερη

JP Morgan: Η τιμή του Ethereum θα έπρεπε να είναι 75% χαμηλότερη
Κατά 75% χαμηλότερα, ήτοι στα 1.000 δολ., θα έπρεπε να τύγχανε διαπραγμάτευσης το Ethereum, σύμφωνα με την JP Morgan
Σχετικά Άρθρα

Κατά 75% χαμηλότερα, ήτοι στα 1.000 δολ., θα έπρεπε να τύγχανε διαπραγμάτευσης το Ethereum, δεδομένου του όγκου συναλλαγών και της δραστηριότητας που σημειώνεται στο δίκτυό του, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan.
Ειδικότερα, σε σημείωμά της προς τους πελάτες της που δημοσίευσε την Παρασκευή 8 Μαΐου, ανέφερε ότι η τιμή αύξησης του Ethereum κυμαίνεται πάνω από τα επίπεδα εύλογης αξίας της.  
Σημειώνεται πως τη Δευτέρα 10 Μαΐου το κρυπτονόμισμα κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό, στα 4.100 δολ. – αύξηση πάνω από 450% από τον περασμένο χρόνο.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της JP Morgan, Νικόλαο Πανηγυριτζόγλου, τα μέτρα υπολογιστικής ισχύος και η δραστηριότητα στα δίκτυα μπορούν να βοηθήσουν στην εκτίμηση της εύλογης αξίας των κρυπτονομισμάτων.
«Ουσιαστικά, ένα μεγαλύτερο δίκτυο χρηστών και miners κάνει το υποκείμενο blockchain πιο ασφαλές και συνεπάγεται μεγαλύτερη αποδοχή του κρυπτονομίσματος σε αυτό το blockchain» ανέφερε.
Ωστόσο, οι αναλυτές ανέφεραν ότι μια απλή εκτίμηση της δραστηριότητας εξόρυξης και ο αριθμός των μοναδικών ενεργών διευθύνσεων στο δίκτυο Ethereum υποδηλώνουν ότι ο «αιθέρας» θα πρέπει να τυγχάνει διαπραγμάτευσης στα 1.000 δολ. - περισσότερο από 75% κάτω από την τρέχουσα τιμή.
«Οι τιμές φαίνεται να έχουν αποκλίνει κάπως από τους δείκτες δραστηριότητας δικτύου από την αρχή του έτους» έγραψαν οι αναλυτές.
Ωστόσο, σημείωσαν ότι υπήρχαν διάφοροι παράγοντες που έχουν δώσει ώθηση στο ethereum από την αρχή του έτους - το αυξανόμενο θεσμικό ενδιαφέρον και οι επερχόμενες αλλαγές στο δίκτυο. 
«Οι τιμές φαίνεται να έχουν αποκλίνει κάπως από τα μέτρα της δραστηριότητας δικτύου από την αρχή του έτους», έγραψαν οι αναλυτές.
Ωστόσο, σημείωσαν ότι υπήρχαν διάφοροι παράγοντες που είχαν ωθήσει το κρυπτονόμισμα - ιδιαίτερα το αυξανόμενο θεσμικό ενδιαφέρον και οι επερχόμενες αλλαγές στο δίκτυο.
Επίσης, η JP Morgan αναφέρει πως η απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να χρησιμοποιήσει το δίκτυο blockchain Ethereum για την έκδοση ομολόγων ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ (122 εκατομμύρια δολάρια) «είναι σίγουρα πολύ σημαντική, καθώς αντιπροσωπεύει την έγκριση του blockchain ethereum από ένα σημαντικό οργανισμό».
Τέλος, το σημείωμα της JPMorgan ανέφερε ότι τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν μεγάλες αυξήσεις στο μέγεθος της αγοράς των token, συμπεριλαμβανομένων των Binance Coin, dogecoin, litecoin και Ethereum Classic.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης