Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οριακές απώλειες για το πετρέλαιο, στον απόηχο της επίθεσης στην Colonial Pipeline

Οριακές απώλειες για το πετρέλαιο, στον απόηχο της επίθεσης στην Colonial Pipeline
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα 10/5 το πετρέλαιο καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο από το κλείσιμο του μεγαλύτερου αγωγού καυσίμων στις ΗΠΑ

Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα 10/5 το πετρέλαιο καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο από το κλείσιμο του μεγαλύτερου αγωγού καυσίμων στις ΗΠΑ μετά από μια κυβερνοεπίθεση την προηγούμενη Παρασκευή.
Το αργό κατέγραψε απώλειες -0,12% στα 64.82 δολάρια το βαρέλι.
Το brent σημείωσε οριακές απώλειες -0,07% στα 68,23 δολάρια.
Η Colonial Pipeline, η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αγωγό, ανακοίνωσε σήμερα ότι στόχος της είναι να έχει αποκαταστήσει σε σημαντικό βαθμό τις υπηρεσίες της μέχρι το τέλος της εβδομάδας μετά την κυβερνοεπίθεση που οδήγησε σε διακοπή των εργασιών της.
Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα ότι κάποια τμήματα στη γραμμή Τέξας - Νέο Τζέρσεϊ μπαίνουν σταδιακά σε λειτουργία, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο να υπάρξουν σημαντικές ελλείψεις στα καύσιμα σε μεγάλα αστικά κέντρα στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.
Ο αγωγός έκλεισε την προηγούμενη Παρασκευή, με το FBI να αναφέρει ότι εξετάζει την κυβερνοεπίθεση στα συστήματα της εταιρείας.
Η Colonial αποφάσισε να τερματίσει όλες τις λειτουργίες στα συστήματα της μετά την κυβερνοεπίθεση με αίτημα την καταβολή λύτρων που επηρέασε ορισμένα από τα συστήματα πληροφορικής της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης