Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην κυβερνοεπίθεση κατά της Colonial Pipeline στις ΗΠΑ

Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην κυβερνοεπίθεση κατά της Colonial Pipeline στις ΗΠΑ
Το FBI απέδωσε την κυβερνοεπίθεση στην DarkSide, μία ομάδα που πιστεύεται ότι έχει τη βάση της στη Ρωσία ή στην Ανατολική Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα
Οποιαδήποτε εμπλοκή στην κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε ο αγωγός της Colonial Pipeline στις ΗΠΑ αρνείται η Ρωσία, απορρίπτοντας τις σχετικές φήμες.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχουν στοιχείθα για εμπλοκή της ρωσικής κυβέρνησης στην επίθεση που έχει θέσει εκτός λειτουργίας τον μεγαλύτερο αγωγό μεταφοράς βενζίνης στις ΗΠΑ.
«Η πρεσβεία έλαβε υπόψιν τις απόπειρες κάποιων μέσων ενημέρωσης να κατηγορήσουν τη Ρωσία για την κυβερνοεπίθεση στην Colonial Pipeline» ανέφερε η ρωσική πρεσβεία σε αναρτηση στο Facebook.
«Κατηγορηματικά απορρίπτουμε τα αβάσιμα επινοήματα μεμονωμένων δημοσιογράφων και επαναλαμβάνουμε ότι η Ρωσία δεν ασκεί κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο».

Εκτός λειτουργίας για αρκετές ημέρες ο αγωγός

Ο αγωγός θα παραμείνει εκτός πλήρους λειτουργίας για αρκετές ημέρες,  μετά την κακόβουλη κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε και αποδίδεται στο σκιώδες εγκληματικό δίκτυο DarkSide, μία από τις πιο σοβαρές που έχουν καταγραφεί ποτέ.
Παρά το γεγονός ότι το εύρος των επιπτώσεων αναμένεται να αξιολογηθεί ποσοτικά, η διακοπή λειτουργίας του αγωγού θα μειώσει τη διαθεσιμότητα καυσίμου μεσοπρόθεσμα, θα πιέσει αυξητικά τις τιμές, αλλά και θα αναγκάσει τα διυλιστήρια να μειώσουν την παραγωγή τους, εξαιτίας της έλλειψης άλλων τρόπων μεταφοράς της βενζίνης στην αμερικανική αγορά.
Η ιδιωτικών συμφερόντων Colonial Pipeline ανακοίνωσε χθες ότι εργάζεται για την επανέναρξη της λειτουργίας του αγωγού σε φάσεις, «με στόχο την ουσιαστική αποκατάσταση της επιχειρησιακής λειτουργίας από το τέλος της εβδομάδας».

Ρώσοι χάκερς πίσω από την επίθεση;

Το FBI απέδωσε την κυβερνοεπίθεση στην DarkSide, μία ομάδα που πιστεύεται ότι έχει τη βάση της στη Ρωσία ή στην Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με το Reuters.
Οι κακόβουλες επιθέσεις της έχουν ως στόχο ηλεκτρονικούς υπολογιστές που δε χρησιμοποιούν πληκτρολόγια στις γλώσσες των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, σύμφωνα με ειδικούς στις κυβερνοεπιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης