Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σεϋχέλλες: Πλήττεται από την πανδημία η πιο εμβολιασμένη χώρα του πλανήτη - Υπερδιπλασιασμός κρουσμάτων

Σεϋχέλλες: Πλήττεται από την πανδημία η πιο εμβολιασμένη χώρα του πλανήτη - Υπερδιπλασιασμός κρουσμάτων
Στη χώρα χορηγείται είτε με το κινεζικό εμβόλιο Sinopharm είτε με το εμβόλιο Covishield, ένα εμβόλιο που κατασκευάστηκε στην Ινδία με άδεια από την AstraZeneca

Οι Σεϋχέλλες αποτελούν την πιο καλά εμβολιασμένη χώρα στον κόσμο, καθώς 62,2% του πληθυσμού της νησιωτικής χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως.
Στη χώρα χορηγείται είτε με το κινεζικό εμβόλιο Sinopharm είτε με το εμβόλιο Covishield, ένα εμβόλιο που κατασκευάστηκε στην Ινδία με άδεια από την AstraZeneca.
Ωστόσο, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα νέους περιορισμούς καθώς κατέγραψε αύξηση κρουσμάτων, με τον αριθμό των ενεργών περιπτώσεων να έχει υπερδιπλασιαστεί από την περασμένη εβδομάδα σε 2.486 άτομα, όπως δήλωσε το υπουργείο Υγείας στις 10 Μαΐου.
Από τις ενεργές περιπτώσεις, το 37% είχε λάβει και τις δύο δόσεις τους εμβολίου.
Ο πρόεδρος της χώρας, επέμεινε σήμερα 11/5 ότι η χώρα του είναι ασφαλής για τους τουρίστες, παρόλο που τα κρούσματα σημειώνουν αύξηση.
Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ο ίδιος δήλωσε ότι ενώ μερικοί πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες έχουν προσβληθεί από τον ιό, κανένας από αυτούς δεν έχει χάσει τη ζωή του.
«Μέχρι σήμερα, οι Σεϋχέλλες δεν έχουν καταγράψει καμία περίπτωση θνησιμότητας ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως», είπε.
«Αυτό μας έδειξε την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού», τόνισε.
«Έχουμε δει, για παράδειγμα, μια κατάσταση στο σπίτι των ηλικιωμένων όπου μολύνθηκαν ασθενείς που είχαν λάβει μόνο μία δόση Covishield», είπε.
«Δεν χάθηκαν ζωές και οι ασθενείς έχουν αναρρώσει αυτή είναι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου», συνέχισε ο πρόεδρος της χώρας αναφερόμενος στα περιστατικά μολύνσεων ατόμων που είχαν εμβολιαστεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης