Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μυτιληναίος: Ανακοινώνει σύντομα συνεργασία με ξένο όμιλο στα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Μυτιληναίος: Ανακοινώνει σύντομα συνεργασία με ξένο όμιλο στα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Στα υπεράκτια αιολικά πάρκαι εισέρχεται η Μυτιληναίος

Ο όμιλος Μυτιληναίου δείχνει ενδιαφέρον για το σύνολο των εξελίξεων, όπως τα υπεράκτια αιολικά, η αποθήκευση ενέργειας και το υδρογόνο ανέφερε ο Ντίνος Μπενρουμπή, γενικός διευθυντής της Protergia μιλώντας σήμερα 11/5 το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπωες τόνισε ο κ. Μπενρουμπή η νέα μονάδα φυσικού αερίου είναι σχεδόν έτοιμη και ο όμιλος βασίζεται στη δημιουργία του μηχανισμού ισχύος προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά μέσα στην αγορά.
Ταυτόχρονα, τονίστηκε ότι η εν λόγω μονάδα θα επιτρέψει στο 2022 και 2023 να κλείσουν οι μονάδες της ΔΕΗ, ενώ θα επιτρέψει και μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ.
Ο κ. Μπενρουμπή στάθηκε επίσης στα νέα 300 μεγαβάτ αιολικών που πρόκειται να υλοποιηθούν στα επόμενα χρόνια, αλλά και στα 1500 μεγαβάτ φ/β που αποκτήθηκαν πρόσφατα με εξαγορές και σχεδιάζεται να είναι έτοιμα ως το 2022.
Παράλληλα, υπάρχουν σχέδια για 1000 μεγαβάτ αποθήκευσης ενέργειας με 20 έργα των 50 μεγαβάτ με αποθήκευση μιας ώρας για συγκεκριμένους σκοπούς.
Προκειμένου να συμβεί αυτό, όμως, χρειάζεται το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο.
Ταυτόχρονα όπως προανήγγελε ο κ. Μπενρουμπή, ο όμιλος πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα μια συνεργασία που είναι σε προχωρημένο σημείο με ξένη εταιρεία για τα υπεράκτια αιολικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης