Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αθέμιτες πρακτικές πωλήσεων καταγγέλλουν οι επαγγελματίες ασφαλιστές - Να εφαρμοστεί ο νόμος

Αθέμιτες πρακτικές πωλήσεων καταγγέλλουν οι επαγγελματίες ασφαλιστές -  Να εφαρμοστεί ο νόμος
Αθέμιτες πρακτικές πωλήσεων καταγγέλλουν οι επαγγελματίες ασφαλιστές- Να εφαρμόσει το νόμο χωρίς διακρίσεις ζητούν από την ΤτΕ

Εξανίσταται μία ακόμα φορά η ασφαλιστική διαμεσολάβηση κατά των τραπεζών, ΚΤΕΟ, εταιρειών τηλεφωνίας και άλλων για παραβίαση νομοθεσίας και εφαρμογή αθέμιτων πρακτικών, στέλνοντας επιστολή στην ΤτΕ με στόχο αποκατασταθεί η κανονική λειτουργία της πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων λιανικής.
Με αφορμή, όπως τονίζει η Ενωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος την ιδιαίτερα αυξημένη εμφάνιση πρακτικών που αφορούν ευκαιριακές προσκτήσεις πελατολογίων από γνωστά κανάλια διανομής, όπως Τράπεζες, ΚΤΕΟ, Εταιρείες Τηλεφωνίας κ.α., που αυτοδιαφημίζονται ως αποκλειστικοί προνομιακοί διανομείς συγκεκριμένου κάθε φορά προϊόντος ασφαλιστικής εταιρείας, έστειλε εκ νέου επιστολή χτες 10/5/2021 στην Εποπτική Αρχή, με κοινοποίηση στο ΕΕΑ και στην ΕΑΔΕ, τονίζοντας ευκρινέστατα εκείνα τα σημεία που θεωρούν ότι αποτελούν σαφή παραβίαση των οριζομένων από τον Ν. 4583/18 και συγκεκριμένα από το Άρθρο 27.
Μετά από μελέτες που έγιναν αλλά και ενστάσεις , η ΕΕΑΕ είναι πεπεισμένη ότι οι τακτικές αυτές ξεφεύγουν από τις τακτικές της θεμιτής προσφοράς της ασφαλιστικής παροχής, καταγγέλλοντας ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται αποτελεσματικά.

Να κλείσουν τα παραθυράκια

Στην επιστολή της αναφέρεται σαφώς σε αόριστες τοποθετήσεις και επίκληση νομοθεσιών, οι οποίες μέσα από την πολυπλοκότητά τους αφήνουν ανοιχτά παράθυρα για παντός είδους «παρακάμψεις», αλλά και μια απάντηση από την θεσμικά αρμόδια εποπτική αρχή η οποία επιβάλει την αναζήτηση λύσεων λύση και περαιτέρω αναλυτική τεκμηρίωση.
Επικαλείται την ισονομία στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ζητώντας απαντήσεις από την Εποπτική Αρχή με κριτήριο την εφαρμογή της νομοθεσίας χωρίς διακρίσεις .
Ιστορίες του παρελθόντος
Το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού έχει κατά καιρούς απασχολήσει τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης χωρίς ωστόσο ποτέ να έχουν γίνει ιδιαίτερες παρεμβάσεις και διορθώσεις.
Στο παρελθόν είχαν πολλάκις γίνει καταγγελίες για αθέμιτες πρακτικές από την πλευρά των τραπεζών όπου υποχρέωναν δανειολήπτες να αγοράζουν ασφαλιστικά προϊόντα ζωής, αυτοκινήτου από τα τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να πάρουν δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης