Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan για Ισραήλ: Παρέμβαση ΟΗΕ για να σταματήσουν οι επιθέσεις - Τηλεφωνική επικοινωνία με Putin

tags :
Erdogan για Ισραήλ: Παρέμβαση ΟΗΕ για να σταματήσουν οι επιθέσεις - Τηλεφωνική επικοινωνία με Putin

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας των προέδρων της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, και Ρωσίας, Vladimir Putin.
Σύμφωνα με ενημέρωση της τουρκικής προεδρίας, ο Erdogan επεσήμανε στον Putin πως η διεθνής κοινότητα πρέπει «να διδάξει ένα αποτρεπτικό μάθημα» στο Ισραήλ και πρόσθεσε πως η Άγκυρα εργάζεται προκειμένου να κινητοποιήσει την αντίδραση αυτή.
Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε πως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών οφείλει να παρέμβει και να δώσει ξεκάθαρα μηνύματα στο Ισραήλ για να σταματήσει τις επιθέσεις, πριν κλιμακωθεί περαιτέρω η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Επίσης, ο Erdogan ζήτησε να γίνει εργασία για την αποστολή διεθνών ειρηνευτών στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην προστασία των Παλαιστινίων, μια πρόταση που έχει κάνει η Τουρκία από το 2018.
Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Ρώσος και Τούρκος πρόεδρος κάλεσαν σε «αποκλιμάκωση» στη νέα φονική σύγκρουση ανάμεσα στη Χαμάς και το εβραϊκό κράτος.
«Εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για τις μάχες που συνεχίζονται, τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών», ανέφερε η ρωσική προεδρία.
«Ο Vladimir Putin και ο Recep Tayyip Erdogan κάλεσαν τα μέρη σε αποκλιμάκωση των εντάσεων» αναφέρεται στην ίδια ενημέρωση.

Ανησυχία Boris Johnson

Εξάλλου, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, κάλεσε το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους σε «αυτοσυγκράτηση», δηλώνοντας «πολύ ανήσυχος» από «την αυξανόμενη βία και τα θύματα αμάχους» και ζητώντας «επείγουσα αποκλιμάκωση».
«Καλώ το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να κάνουν πίσω από το χείλος του γκρεμού και τα δύο μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ ανήσυχο από την αυξανόμενη βία και τα θύματα αμάχους και ευχόμαστε να υπάρξει μια επείγουσα αποκλιμάκωση των εντάσεων» αναφέρει σε σχόλιο του στο twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης