Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Περιστέρης: Η ΓΕΚ Τέρνα ετοιμάζει επενδύσεις 5 δισ. - Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Περιστέρης: Η ΓΕΚ Τέρνα ετοιμάζει επενδύσεις 5 δισ. - Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Η Ελλάδα, κατά τον κ. Περιστέρη, έχει σημαντικές δυνατότητες να γίνει ένας ενεργειακός κόμβος
Σχετικά Άρθρα
Επενδύσεις που θα φτάσουν τα 5 δισ. ευρώ ετοιμάζει η ΓΕΚ Τέρνα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ομίλου, Γιώργος Περιστέρης, μιλώντας στο Delphi Economic Forum, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα οφέλη που θα προκύψουν από τις επενδύσεις στην οικονομία είναι πολλαπλασιαστικά.
Όπως δήλωσε ο κ. Περιστέρης, οι επενδύσεις θα οδηγήσουν στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, άμεσα και έμμεσα, ενώ θα ενισχύσουν και τη θέση της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης.

Εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση

Ο επικεφαλής της ΓΕΚ Τέρνα δεν παρέλειψε να δώσει εύσημα στην κυβέρνηση αναφορικά με τον σχεδιασμό των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά.
Αντιλήφθηκαν ότι το Ταμείο Ανάκαμης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα, με τα κονδύλια να αναμένεται να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη, καθώς λειτουργούν αυξητικά για την ελληνική οικονομία και θα μοχλευθούν.
Ζητούμενο είναι να επιταχυνθεί η συνεργασία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ιδιωτών επενδυτών, προκειμένου να επιταχυνθεί η συνεργασία και η υλοποίηση των έργων.

Ο ίδιος, εξέφρασε την ελπίδα η έγκριση της πρότασης να μην κολλήσει στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών και να προχωρήσει γρήγορα. «Μετά την έγκριση ξεκινάει για εμάς η πιο σημαντική περίοδος», πρόσθεσε.
Αναφέρθηκε επίσης στο brain drain και σημείωσε ότι το σχέδιο της χώρας έχει αυτό ακριβώς τον στόχο, να φέρει πίσω τους νέους που έφυγαν γιατί πλέον θα είναι απαραίτητοι και θα υπάρχουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας που θα τους περιμένουν.
«Η Ελλάδα θα έχει μία εντελώς νέα εικόνα μετά την εφαρμογή του προγράμματος», συμπλήρωσε.


Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα


Η Ελλάδα, κατά τον κ. Περιστέρη, έχει σημαντικές δυνατότητες να γίνει ένας ενεργειακός κόμβος, καθώς διαθέτει μορφωμένο και υψηλής ειδίκευσης προσωπικό, έχει τον ήλιο, τη θάλασσα και τον αέρα που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Για να μπορέσει η χώρα να επιτύχει την ενεργειακή μετάβαση και να βρεθεί στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενεργητικού χώρου χρειάζεται ένα βελτιωμένο ρυθμιστικό πλαίσιο.
Σε αυτό το μέτωπο κινείται η κυβέρνηση, η οποία έχει καταλάβει την αναγκαιότητα αυτών των πρωτοβουλιών.
Συγκεκριμένα για τον τομέα της ενέργειας, ο κ. Περιστέρης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να γίνει το ακριβώς αντίθετο από ότι είναι τώρα: μία πρωτοπόρα δύναμη όχι μόνο στην παραγωγή αλλά και στην αποθήκευση ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης