Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ενισχύεται 3% η Ελλάκτωρ μετά την ανακοίνωση για την απόκτηση του ποσοστού του Μπόμπολα από τη Reggeborgh

Ενισχύεται 3% η Ελλάκτωρ μετά την ανακοίνωση για την απόκτηση του ποσοστού του Μπόμπολα από τη Reggeborgh
Η Reggeborgh έως τις 28 Μαΐου θα ολοκληρώσει τη συναλλαγή
Σχετικά Άρθρα

Μετά από αρκετές ανακοινώσεις και παρατάσεις, οι «Ολλανδοί» ανακοίνωσαν την πρόθεση να αποκτήσουν είτε όλο το ποσοστό του Λ.Μπόμπολα δηλαδή το 12,5%, είτε μέρος αυτού.
Η Reggeborgh έως τις 28 Μαΐου θα ολοκληρώσει τη συναλλαγή.
Η μετοχή μετά την ανακοίνωση κινήθηκε ανοδικά, και αυτή την ώρα ενισχύεται 3,14% και βρίσκεται στα 1,3780 ευρώ με όγκο 175 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 295 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα το ΒΝ μετέδωσε:

Έως τα τέλη Μαϊου, ήτοι μέσα σε δεκαπέντε εργάσιμες ημέρες από τις 7 Μαϊου 2021, θα προχωρήσει η Reggeborgh Invest στην αγορά της συμμετοχής του Λεωνίδα Μπόμπολα στον Ελλάκτωρ, επιβεβαιώνοντας πλήρως το bankingnews.gr (δείτε εδώ).
Όπως ανακοίνωσε ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh θα αποκτήσει τις μετοχές του δικαιώματος προαίρεσης (call option shares), ήτοι 26.882.023 μετοχές ή το 12,51% του Ελλάκτωρ, που ανήκουν στον Λεωνίδα Μπόμπολα.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στην ανακοίνωση η Reggeborgh αναφέρει ότι οι παράμετροι της συναλλαγής θα οριστικοποιηθούν (όπως ο οριστικός αριθμός των μετοχών που θα πωληθούν) και μπορεί να είναι διαφορετικές από τις διειλημμένες, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο να μην ασκηθεί το σύνολο των δικαιωμάτων προαίρεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Αναφορικά με το από 10 Σεπτεμβρίου 2020 Ιδιωτικό Συμφωνητικό Δικαιώματος Προαίρεσης Αγοράς Μετοχών (Call Option), όπως αυτό τροποποιήθηκε (επεκτάθηκε) με το από 6ης Μαρτίου 2021 Ιδιωτικό Συμφωνικό, μεταξύ της Reggeborgh Invest B.V. και του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα, ενεργούντος για λογαριασμό του και για λογαριασμό της ORANOM HOLDING Ltd, υπό την ιδιότητά του ως πραγματικού δικαιούχου αυτής, και τα οποία γνωστοποιήθηκαν προσηκόντως στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στον Εκδότη, στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 και 10 Μαρτίου 2021, αντίστοιχα, επιτρέψτε μας να σας πληροφορήσουμε ότι, η Reggeborgh Invest B.V., την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, γνωστοποίησε στον αντισυμβαλλόμενό της την πρόθεσή της να αποκτήσει τις μετοχές του δικαιώματος προαίρεσης (call option shares), ήτοι 26.882.023 μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα πραγματοποιηθεί το αργότερο τη δέκατη πέμπτη (15η) εργάσιμη ημέρα, μετά την ημερομηνία κατά την οποία θεωρείται ότι ο αντισυμβαλλόμενος της Reggeborgh έχει λάβει την προαναφερθείσα γνωστοποίηση άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών σύμφωνα με το ανωτέρω Ιδιωτικό Συμφωνητικό, δηλαδή την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021.
Εντός της τεθειμένης για την ολοκλήρωση της συναλλαγής προθεσμίας και κατόπιν συμφωνίας των Μερών οι παράμετροι της συναλλαγής θα οριστικοποιηθούν (όπως ο οριστικός αριθμός των μετοχών που θα πωληθούν) και μπορεί να είναι διαφορετικές από τις διειλημμένες στην ως άνω γνωστοποίηση της Reggeborgh προς τον αντισυμβαλλόμενό της.
Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα ακολουθήσει σχετική γνωστοποίηση».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης