World Sports

Tour de France: Επιστρέφει ο γυναικείος αγώνας μετά από 33 χρόνια

Tour de France: Επιστρέφει ο γυναικείος αγώνας μετά από 33 χρόνια

Ο γυναικείος αγώνας είναι έτοιμος να επιστρέψει στο καλεντάρι του διάσημου γύρου Ποδηλασίας, μετά από 33 ολόκληρα χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Ιστορία αναμένεται να γραφτεί μέσα στο 2022 για την Ποδηλασία, με την γυναικεία έκδοση του «Γύρου της Γαλλίας» να επιστρέφει για πρώτη φορά μετά από το 1989, έπειτα και από ανακοίνωση του διευθυντή του αγώνα, Christian Prudhomme. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο αγώνας θα γίνει ακριβώς μετά από τον αντίστοιχο των Ανδρών.

«Θα διεξάγονταν φέτος, εάν δεν ήταν ο COVID-19 και πάνω από όλα, εάν δεν ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο μετά από τον αγώνα των Ανδρών, ώστε να είναι διαθέσιμοι οι καλύτεροι αθλητές». Ωστόσο όπως τόνισε ο ίδιος η απόφαση έχει ήδη παρθεί και ο γυναικείος αγώνας θα λάβει χώρα.

Ο πρώτος αγώνας έγινε το 1984, με την Αμερικανίδα, Marianne Martin, να τερματίζει 1η. Την επόμενη διετία νικήτρια ήταν η Ιταλίδα, Maria Canins, ενώ μέχρι και τον τελευταίο αγώνα που έγινε το 1989, η Γαλλίδα, Jeannie Longo, έκανε το 3 στα 3. Ωστόσο από το 1990 το τουρνουά άλλαξε όνομα και φορμάτ, σε «Tour of the EEC Women», το οποίο κράτησε μέχρι το 1993.

Martin.jpg

Βασικός λόγος που άλλαξε η διοργάνωση του αγώνα, σύμφωνα με όσα είπε ο Prudhomme, ήταν πως τα χαμηλά έσοδα δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν στον αγώνα μία μόνιμη θέση στο πρόγραμμα της σεζόν. «Εάν βγάζει χρήματα, τότε είναι πολύ καλό, αλλά δεν γίνεται να χάνει χρήματα, γιατί θα καταλήξει σαν τον αγώνα των ‘80s και θα ”πεθάνει”».

Στόχος των διοργανωτών είναι να δημιουργήσουν έναν αγώνα, ο οποίος «θα γίνεται για σχεδόν 100 χρόνια». Το πρόγραμμα των Ανδρών για το 2022 θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου και θα κρατήσει μέχρι τις 25 Ιουλίου, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα κάποια ημερομηνία για τον αντίστοιχο αγώνα των γυναικών.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης