Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέο ανοδικό κύκλο βλέπει η Τιτάν, έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες – Τι είπε η διοίκηση

Νέο ανοδικό κύκλο βλέπει η Τιτάν, έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες – Τι είπε η διοίκηση

Aν η χρονιά εξελιχθεί όπως φαίνεται, οι μέτοχοι θα λάβουν του χρόνου υψηλότερο μέρισμα σε σύγκριση με το φετινό

Σχετικά Άρθρα

«Οι τελευταίοι δύο μήνες μας έχουν κάνει πιο αισιόδοξους όχι μόνο για τους επόμενους μήνες αλλά για όλο το έτος», ανέφερε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης και της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου στους αναλυτές, ο πρόεδρος της Τιτάν, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.
Η πρόοδος των εμβολιασμών το τελευταίο διάστημα, οι βραχυπρόθεσμες μακροοικονομικές προοπτικές, οι οποίες έχουν αναβαθμιστεί, το γεγονός πως τα κράτη στηρίζουν τις οικονομίες και οι πολίτες έχουν αυξήσει τις αποταμιεύσεις τους τον τελευταίο χρόνο, κάνει τη διοίκηση της Τιτάν αισιόδοξη.
«Ανοίγει ανοδικός κύκλος για τα επόμενα χρόνια και είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες», τόνισε ο κ.Παπαλεξόπουλος.
Η δραστηριότητα στις ΗΠΑ, μπορεί να αυξήσει την παραγωγή πάνω από 2,5 εκατ. τόνους χωρίς νέες επενδύσεις.
Για τα επόμενα χρόνια η Τιτάν περιμένει αύξηση στην Ελλάδα και εστιάζει στην ανταγωνιστικότητα και την μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Το Ταμείο Ανάκαμψης θα αυξήσει τη ζήτηση

Τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης δείχνουν πως θα υπάρχουν μεγάλες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια, υποστήριξε η διοίκηση και σημείωσε πως τώρα η ζήτηση είναι ακόμα στα χαμηλά της δεκαετίας και -75% κάτω από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, επομένως έχει μεγάλα περιθώρια.
Μικρά και μεσαία έργα δημόσια και δημοτικά στηρίζουν τη ζήτηση στην παρούσα φάση και τα μεγάλα project που αναμένονται θα επηρεάσουν την ζήτηση από το τέλος του έτους και μετά.
Βελτιωμένες είναι οι προοπτικές στις ΗΠΑ, βοηθούμενες από τα χαμηλά επιτόκια και το μικρό stock κατοικιών, ενώ έχει βελτιωθεί και η ψυχολογία στην αγορά, με τις τιμές να αυξάνονται καθώς αυξάνονται και τα κόστη.

Αίγυπτος - Τουρκία 

Σημάδια ανάκαμψης στη ζήτηση παρατηρούνται στην Αίγυπτο από το τέλος του πρώτου τριμήνου, ενώ η Τουρκία αυξάνει όγκους και τιμές και αντισταθμίζει την πτώση του νομίσματος.
Στην Βραζιλία η κερδοφορία στηρίχθηκε από την αύξηση των τιμών (+25% από πέρυσι), ενώ αυξάνονται και τα ενεργειακά κόστη.
Η διοίκηση επιταχύνει τις προσπάθειες για να πετύχει τους αναθεωρημένους και πιο φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Περιθώριο ΕΒITDA

Αναφορικά με τη βελτίωση του περιθωρίου ΕΒITDA η διοίκηση τόνισε πως είναι φέτος, χρονιά συντήρησης, ενώ και τα αυξημένα μεταφορικά κόστη θα διατηρήσουν τη μεταβλητότητα στο περιθώριο.
Ωστόσο, η βελτίωση των πωλήσεων θα φέρει βελτίωση περιθωρίων μακροπρόθεσμα.
Αναφορικά με το επενδυτικό πρόγραμμα, ο Μιχάλης Κολακίδης, οικονομικός διευθυντής του ομίλου σημείωσε πως «είμαστε χαρούμενοι που αυξάνεται το επενδυτικό πρόγραμμα και υπάρχουν ευκαιρίες.
Για το 2020 έχουμε θέσει τον πήχη στα 100 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για το 2021 είναι ανοικτός.
Δε νομίζουμε πως θα είναι χαμηλότερο το ποσό, ενώ το τελικό ύψος θα εξαρτηθεί από τις ευκαιρίες που θα προκύψουν».
Τέλος αναφορικά με τη μερισματική πολιτική σημειώθηκε πως αν η χρονιά εξελιχθεί όπως φαίνεται, οι μέτοχοι θα λάβουν του χρόνου υψηλότερο μέρισμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης