Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: 4.000 νεκροί λόγω covid σε 24 ώρες – Εξαπλώνεται παντού η ινδική παράλλαξη

Ινδία: 4.000 νεκροί λόγω covid σε 24 ώρες – Εξαπλώνεται παντού η ινδική παράλλαξη
Πάνω από 24 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ινδία
Σχετικά Άρθρα

Με αμείωτη ένταση χτυπά το β΄κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού την Ινδία, η οποία ανακοίνωσε άλλους 4.000 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.
Το υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε πως τις προηγούμενες 24 ώρες αναφέρθηκαν άλλα 343.144 κρούσματα, με το σύνολό τους να ξεπερνά τα 24 εκατομμύρια.
Συνολικά η Ινδία μετρά 262.317 νεκρούς, αν και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο επίσημος απολογισμός είναι πολύ υποτιμημένος σε σχέση με την πραγματικότητα.
Σημειώνεται πως είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα, κατά την οποία αναφέρονται 4.000 και περισσότεροι θάνατοι σε ημερήσια βάση, αν και τα κρούσματα κινούνται χαμηλότερα από το ρεκόρ των 414.188 μολύνσεων που είχαν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα.
Την ίδια στιγμή, η ινδική παράλλαξη του ιού εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, με τον ΠΟΥ να αναφέρει πως κρούσματα της εν λόγω παράλλαξης έχουν βρεθεί ήδη σε οκτώ κράτη της αμερικανικής ηπείρου, ανάμεσα στα οποία ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, ο Παναμάς και η Αργεντινή.
Κρούσματα της ινδικής παράλλαξης έχουν εντοπιστεί επίσης στην Καραϊβική αλλά και σε πολλά ευρωπαϊκά και ασιατικά κράτη.
Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η ινδική παράλλαξη του ιού είναι ιδιαίτερα μεταδοτική, αλλά όχι πιο θανατηφόρα τουλάχιστον σε σύγκριση με τις υπόλοιπες παραλλάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης