Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Κίνηση πάνω από τις 900 μονάδες με αυξημένους όγκους συναλλαγών περιμένουν οι αναλυτές

XA: Κίνηση πάνω από τις 900 μονάδες με αυξημένους όγκους συναλλαγών περιμένουν οι αναλυτές
Η βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας στο εξωτερικό θα ωφελήσει το ΧΑ – Αναμένεται διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων λόγω αποτελεσμάτων
Σχετικά Άρθρα

Η χθεσινή ανάκαμψη των αγορών στις ΗΠΑ, δημιουργεί προσδοκίες στο ΧΑ με τους αναλυτές να βλέπουν ανοδικές διαθέσεις στο ξεκίνημα της συνεδρίασης με καλούς όγκους συναλλαγών.
Αν και αρκετά στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως χρειάζεται προσοχή και ρευστότητα, τονίζουν πως οι διορθώσεις αποτελούν ευκαιρία για τοποθετήσεις.
Η πρώτη αντίσταση είναι στις 910 μονάδες και ακολουθούν οι 920 μονάδες.
Διάσπαση των 920 μονάδων θα μπορούσε να οδηγήσει στις 950 μονάδες.
Στο επίκεντρο παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία μέχρι στιγμής δείχνουν πως είναι ισχυρά και δικαιολογούν υψηλότερες αποτιμήσεις για συγκεκριμένες μετοχές.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα, λόγω της αύξησης της διάθεσης ανάληψης ρίσκου στις αγορές του εξωτερικού από την προσδοκία ανάκαμψης των οικονομιών.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τις 900 μονάδες με υψηλούς όγκους συναλλαγών.

Beta
Μία ανοδική συνεδρίαση αναμένεται σήμερα καθώς η μεταβλητότητα στις αγορές του εξωτερικού περιορίζεται.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 885 μονάδες, αλλά η συνέχεια της τάσης θα εξαρτηθεί από την πορεία των διεθνών αγορών.
Σημεία στήριξης οι 885 και 860 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 910 και 920 μονάδες.

Depolas
H εικόνα της εγχώριας αγοράς δεν έχει διαφοροποιηθεί με το μοτίβο μιας πλαγιοανοδικής κίνησης με ελεγχόμενες απότομες διορθώσεις να παραμένει εν πολλοίς σταθερά ενεργό.
Στο επίκεντρο το επόμενο διάστημα θα βρεθούν οι τίτλοι που επωφελούνται από την απελευθέρωση της οικονομικής δραστηριότητας όπως π.χ. οι retailers, ενώ η αναμενόμενη ανάπτυξη του ΑΕΠ για φέτος και το 2022 δικαιολογεί υψηλότερους πολλαπλασιαστές για το σύνολο της αγοράς.
Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στα μεγέθη λιανικών πωλήσεων και βιομηχανικής παραγωγής Απριλίου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης