Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απελάσεις Eυρωπαίων πολιτών στα βρετανικά σύνορα λόγω Brexit και covid

Απελάσεις Eυρωπαίων πολιτών στα βρετανικά σύνορα λόγω Brexit και covid
Οι πολίτες αυτοί από χώρες όπως Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα, σύμφωνα με τον Guardian, προσπάθησαν να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με σκόπο να βρουν δουλειά, κάτι που επιτρέπεται και στη μετά-Brexit εποχή

Αντιμέτωποι με την αυστηρή συμπεριφορά των βρετανικών αρχών, που όχι μόνο τους απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα, αλλά τους έστειλαν για κάποιες ημέρες σε κέντρα κράτησης μεταναστών, βρέθηκαν Ευρωπάιοι πολίτες, που θέλησαν να εισέλθουν στην Βρετανία. 
Οι πολίτες αυτοί από χώρες όπως Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα, σύμφωνα με τον Guardian, προσπάθησαν να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με σκόπο να βρουν δουλειά, κάτι που επιτρέπεται και στη μετά-Brexit εποχή.
Όμως με πολύ αυστηρότερους όρους από αυτούς που ίσχυαν μέχρι πρότινος.
Κάποιες από τις πληροφορίες των καταγγελιών μάλιστα κάνουν λόγο για απομόνωση σε δωμάτια χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, καθώς και περιπτώσεις που είχαν αφεθεί για αρκετές ώρες στην άγνοια ως προς το τι θα γίνει και αν τελικά θα απελαθούν.
Σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο του Ηνωμένου Βασιλείου η αναζήτηση εργασίας μπορεί να γίνει μέσα σε ένα διάστημα 6 μηνών, για αυτό και όποιος μπαίνει στη χώρα πρέπει να αποδείξει και το πότε θα αποχωρήσει από τη χώρα.
Επιπροσθέτως, το αγγλικό κράτος έχει το δικαίωμα κατά την είσοδο στη χώρα να ζητήσει λεπτομέρειες ως προς τη φύση της δουλειάς. Επιπλέον για να χορηγηθεί η άδεια παραμονής πρέπει και η εργασία να πληροί κάποιες προϋποθέσεις.

Κλειστά τα σύνορα μέχρι τις 17 Μαΐου

Η πολύπλοκη αυτή κατάσταση της αναζήτησης εργασίας και της μετανάστευσης γίνεται έτσι ακόμα πιο δύσκολη. Λόγω κορωνοϊού έχουν αυστηροποιηθεί μάλιστα περισσότερο οι έλεγχοι στα σύνορα, τα οποία μέχρι τις 17 Μαΐου παραμένουν ούτως ή άλλως κλειστά: σύμφωνα με οδηγίες της κυβέρνησης απαγορεύονται τα διεθνή ταξίδια εκτός εάν μπορεί να αποδειχθεί ότι συντρέχει κάποιος σημαντικός λόγος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης