Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (ΟΗΕ): Bαθιά ταραγμένος για την καταστροφή με ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα του κτιρίου με γραφεία διεθνών ΜΜΕ

Guterres (ΟΗΕ): Bαθιά ταραγμένος για την καταστροφή με ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα του κτιρίου με γραφεία διεθνών ΜΜΕ
"H στοχοποίηση πολιτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων μέσων ενημέρωσης παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία", υπενθυμίζει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ
Σχετικά Άρθρα
«Kαταπτοημένος» για τα θύματα μεταξύ των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και «βαθιά ταραγμένος» για την επίθεση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον κτιρίου όπου είχαν τα γραφεία τους διεθνή μέσα ενημέρωσης, είναι ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Antonio Guterres.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός τους, Stéphane Dujarric, σε ανακοίνωσή του στις 14/5, ο κ. Guterres είναι «βαθιά ταραγμένος για την καταστροφή με ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σήμερα (Σάββατο) πολυώροφου κτιρίου όπου διατηρούσαν τα γραφεία τους αρκετοί διεθνείς ειδησεογραφικοί οργανισμοί» στην πόλη της Γάζας.
Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ είναι «καταπτοημένος» μπροστά «στον αυξανόμενο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων, ιδίως τον θάνατο δέκα μελών της ίδιας οικογένειας, κυρίως παιδιών, σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα χθες (Παρασκευή 14/5) το βράδυ», που υποτίθεται πως είχε στόχο «ηγέτη της Χαμάς», στον καταυλισμό προσφύγων Ας Σάτι.
«Ο Γενικός Γραμματέας υπενθυμίζει σε όλα τα μέρη ότι η στοχοποίηση πολιτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων μέσων ενημέρωσης παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης