Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Άνοιξε «κατ’ εξαίρεση» η συνοριακή διέλευση με τη Λωρίδα της Γάζας για τη μεταφορά τραυματιών

Αίγυπτος: Άνοιξε «κατ’ εξαίρεση» η συνοριακή διέλευση με τη Λωρίδα της Γάζας για τη μεταφορά τραυματιών
Το Κάιρο άνοιξε κατ’ εξαίρεση τη διέλευση στη Ράφα για να επιτραπεί η είσοδος δέκα αιγυπτιακών ασθενοφόρων στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να διακομίσουν τραυματίες Παλαιστίνιους
Σχετικά Άρθρα

Τη συνοριακή διέλευση με τη Λωρίδα της Γάζας άνοιξε το Σάββατο 15/5 η Αίγυπτος και έστειλε δέκα ασθενοφόρα στον παλαιστινιακό θύλακα υπό αποκλεισμό , προκειμένου να παραλάβουν και να διακομίσουν σε αιγυπτιακά νοσοκομεία ανθρώπους που τραυματίστηκαν στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς από τη Δευτέρα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το Κάιρο «άνοιξε κατ’ εξαίρεση τη διέλευση στη Ράφα για να επιτραπεί η είσοδος δέκα αιγυπτιακών ασθενοφόρων στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να διακομίσουν τραυματίες Παλαιστίνιους για να νοσηλευθούν στην Αίγυπτο».
Μάλιστα, αξιωματούχος των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας στα σύνορα διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη «κατ’ εξαίρεση», καθώς αυτή η συνοριακή διέλευση είναι κανονικά κλειστή κατά τις αργίες, συμπεριλαμβανομένης της εορτής Έιντ αλ Φιτρ που άρχισε την Τετάρτη.
Σημειώνεται ότι η διέλευση της Ράφας είναι η μοναδική που συνδέει τη Λωρίδα της Γάζας με τον έξω κόσμο και δεν ελέγχεται από το Ισραήλ.
Υπενθυμίζεται ότι οι ισραηλινές αρχές επιβάλλουν εξαιρετικά σκληρό αποκλεισμό στον θύλακα εδώ και περίπου 15 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης