Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερυθρός Σταυρός προς ΟΗΕ: Αναγκαίος ο τερματισμός των σφοδρών συγκρούσεων στη Γάζα

Ερυθρός Σταυρός προς ΟΗΕ: Αναγκαίος ο τερματισμός των σφοδρών συγκρούσεων στη Γάζα

«Η σφοδρότητα αυτής της σύρραξης είναι κάτι που εμείς δεν έχουμε ποτέ ξαναδεί στο παρελθόν», αναφέρει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού

Σχετικά Άρθρα

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (CICR) κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ «να ασκήσουν το μέγιστο της επιρροής τους για να μπει ένα τέλος στις εχθροπραξίες μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ», μια σύρραξη «άνευ προηγουμένου σφοδρότητας».
«Οι πληθυσμοί στη Γάζα και το Ισραήλ βρίσκονται αντιμέτωποι με τον σφοδρότερο κύκλο εχθροπραξιών εδώ και χρόνια», γράφει η CICR σε μια ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε ώρες πριν από την ψηφιακή συνεδρίαση του Συμβούλιου Ασφαλείας με επίκεντρο τις εχθροπραξίες.
Η CICR καλεί, επίσης, όλες τις πλευρές να «τερματίσουν την κλιmάκωση της βίας και να διασφαλίσουν μια καλύτερη πρόσβαση στους ανθρώπους που επλήγησαν στη Λωρίδα της Γάζας».

Σύρραξη με πρωτοφανή σφοδρότητα

«Η σφοδρότητα αυτής της σύρραξης είναι κάτι που εμείς δεν έχουμε ποτέ ξαναδεί στο παρελθόν, με ασταμάτητες αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Γάζας, που είναι πυκνοκατοικημένη και ρουκέτες να πλήττουν μεγάλες πόλεις του Ισραήλ, με αποτέλεσμα παιδιά να πεθαίνουν και στις δύο πλευρές», σημειώνει ο Robert Mardini, ο γενικός διευθυντής της CICR.
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η πρόσβαση των ανθρώπων στη Γάζα, σε νοσοκομεία ή άλλες σημαντικές υποδομές, είναι «πολύ περίπλοκη» και προτρέπει τις δύο πλευρές να «βάλουν τέλος σε αυτόν τον κύκλο της βίας», διότι οι κανόνες «είναι πολύ σαφείς: οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται πάντα και δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή».
Το ανακοινωθέν υπογραμμίζει ότι οι ασταμάτητοι βομβαρδισμοί εμποδίζουν την πρόσβασή της CICR και άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στη Γάζα κι ότι η CICR επισημαίνει στις δύο πλευρές την αναγκαιότητα να ασπάζονται τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης