Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Ανησυχία και για την αθηναϊκή μετάλλαξη

Κορωνοϊός: Ανησυχία και για την αθηναϊκή μετάλλαξη
Ανταγωνίζεται τη βρετανική μετάλλαξη που επικρατεί στην Αττική, κι εμφανίζεται μέχρι τώρα στο 70% των δειγμάτων

Το άγνωστο μεταλλαγμένο στέλεχος του SARS-CoV-2 αναπτύσσεται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αττική.
Μάλιστα εμφανίζεται πλέον στο 30% των δειγμάτων στο λεκανοπέδιο σύμφωνα με την Real και προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες γιατί πιθανόν να εμφανίζει ανθεκτικότητα στα αντισώματα που προκύπτουν από τη φυσική ανοσία ή τον εμβολιασμό.
Ο Δημήτρης Θάνος, καθηγητής και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών που πρωτοστατεί στη γονιδιωματική επιτήρηση του ιού στη χώρα μας εξηγεί στην εφημερίδα ότι ο αριθμός των περιστατικών της συγκεκριμένης μετάλλαξης που εμφανίστηκαν στη χώρα μας είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των περιστατικών που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως.
Μάλιστα ανταγωνίζεται τη βρετανική μετάλλαξη που επικρατεί στην Αττική, κι εμφανίζεται μέχρι τώρα στο 70% των δειγμάτων.
Πρόκειται για «μάχη γιγάντων» τονίζει ο καθηγητής επισημαίνοντας ότι το εν λόγω στέλεχος φέρει στοιχεία από τις άλλες μεταλλάξεις.
Από την πλευρά του ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης τονίζει ότι η προέλευση της συγκεκριμένης μετάλλαξης είναι άγνωστη, ωστόσο το στέλεχος φέρει δύο ανησυχητικές μεταλλάξεις που υποδηλώνουν αυξημένη μολυσματικότητα και μη εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού και ως εκ τούτου είναι ανθεκτικό στα εμβόλια.
Επίσης η παραλλαγή έχει μεγάλη μεταδοτικότητα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχει ανιχνευτεί μεγαλύτερο ιικό φορτίο στον ασθενή τονίζει ο καθηγητής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης