Διεθνή

Βρετανία: Η ινδική μετάλλαξη δεν επηρεάζει τους ηλικιωμένους που έχουν εμβολιαστεί

Βρετανία: Η ινδική μετάλλαξη δεν επηρεάζει τους ηλικιωμένους που έχουν εμβολιαστεί
«Αυτό δείχνει ότι η νέα παραλλαγή δεν έχει την τάση να μολύνει όσους ηλικιωμένους έχουν εμβολιαστεί και αποδεικνύει ακόμη μια φορά τη σημασία του εμβολιασμού», δήλωσε ο Hancock

Οι αρχικές ενδείξεις είναι ότι τα εμβόλια προστατεύουν τους ηλικιωμένους ανθρώπους από τη μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και η οποία έχει προκαλέσει ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας της εξάπλωσής της στη χώρα, και οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που νοσηλεύτηκαν έχοντας μολυνθεί με αυτή την ινδική παραλλαγή δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της Covid, ανέφερε σήμερα Δευτέρα 17/5 ο Βρετανός υπουργός Υγείας.
Επιπλέον, ο ίδιος δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί 2.323 επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Β.1.617.2 (σ.σ. ινδική παραλλαγή) και στη βορειοδυτική πόλη Μπόλτον, η πλειοψηφία των 19 που νοσηλεύτηκαν δεν είχαν εμβολιαστεί παρότι είχαν το δικαίωμα να λάβουν το εμβόλιο.
«Αυτό δείχνει ότι η νέα παραλλαγή δεν έχει την τάση να μολύνει όσους ηλικιωμένους έχουν εμβολιαστεί και αποδεικνύει ακόμη μια φορά τη σημασία του εμβολιασμού», δήλωσε ο Hancock στο κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης