Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Νέα εμπόδια στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής με τρείς προσφυγές στην Επιτροπή ανταγωνισμού

Νέα εμπόδια στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής με τρείς προσφυγές στην Επιτροπή ανταγωνισμού

Ποιοι προσφεύγουν και γιατί κατά της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Σχετικά Άρθρα
Νέα εμπόδια στο δρόμο της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC fund, αναμένονται το επόμενο διάστημα, καθώς τρείς, προς το παρόν θιγόμενοι όμιλοι ετοιμάζουν προσφυγές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΒΝ, οι όποιες εξελίξεις σε σχέση με τις προσφυγές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού θα δρομολογηθούν μετά το τέλος Μαΐου και υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κατατεθεί τα επίσημα πρακτικά της εξαγοράς τόσο από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, όσο και από το CVC.
Να σημειωθεί ότι για το 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής το CVC προσφέρει τίμημα 385 εκατ καθώς και 80-90 εκατ προκαταβολικές προμήθειες δηλαδή συνολικό τίμημα έως 475 εκατ ευρώ.
Από τα 385 εκατ. τα 120 εκατ είναι δάνειο που πήρε το CVC από την Eurobank και τα υπόλοιπα 265 + 80-90 εκατ οι προκαταβολικές προμήθειες.

Επίθεση από Ιατρικό, ΙΑΣΩ και Interamerican

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΒΝ, ήδη στην κατεύθυνση προσφυγής περί αθέμιτου ανταγωνισμού κινούνται το Ιατρικό Κέντρο, η Interamerican και το ΙΑΣΩ, καθώς το συγκεκριμένο fund ελέγχει το 35% της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και το 70% της νοσοκομειακής στην Αττική.
Επίσης, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, προσφυγή περί αθέμιτου ανταγωνισμού ετοιμάζει και στο θέμα των φαρμάκων, φαρμακευτική εταιρία με πρόεδρο σε ομάδα.
Η Interamerican έχει δύο κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενώ καμία άλλη ασφαλιστική δεν έχει το εύρος του CVC το οποίο περιλαμβάνει το 35% του μεριδίου της αγοράς στις Γενικές Κλινικές και σχεδόν το 30% του μεριδίου της αγοράς στις Μαιευτικές - Γυναικολογικές Κλινικές, καθώς στον όμιλο Υγεία περιλαμβάνονται το Λητώ και το Μητέρα.
Εξαίρεση από τον κανόνα του ελέγχου αποτελούν το Ερρίκος Ντυνάν, το Ιατρικό Κέντρο και το Mediteraneo, ΡΕΑ και το ΙΑΣΩ.
Να σημειωθεί ότι το 2020 η Εθνική Ασφαλιστική πέτυχε αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων σε όλους τους κλάδους και κέρδη μετά φόρων 66,7 εκατ., έναντι 57,2 εκατ. ευρώ το 2019, αυξημένα 16,6%, λόγω των βελτιωμένων τεχνικών αποτελεσμάτων.
Η Εθνική Ασφαλιστική, κατάφερε να διατηρήσει υψηλή κερδοφορία και για το 2020, με τα κέρδη προ φόρων το 12μηνο του 2020 να ανέρχονται σε 85,7 εκατ. ευρώ, (12μηνο 2019: 81,7 εκατ. ευρώ), ενώ παράλληλα προσαρμόσθηκε άμεσα και αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία Covid-19, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τα καθαρά, μετά από φόρους κέρδη, ανήλθαν σε 66,7 εκατ. ευρώ, έναντι 57,2 εκατ. ευρώ το 2019, βελτιωμένα κατά 16,6%.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του Ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής για το 2020 ανήλθαν σε 87,9 εκατ. ευρώ έναντι 82,3 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ τα καθαρά, μετά από φόρους κέρδη, ανήλθαν σε 68,4 εκατ. ευρώ και 57,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Πίνακας: Τα Κέντρα Υγείας που ελέγχει το CVC

ΠΕΡΣΕΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Α.Ε.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.
SKIAWORLD INVESTMENTS LIMITED
GROUP MEDICAL PURCHASING Ε.Π.Ε.
METROPOLITAN ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΙΚΕ
METROPOLITAN GENERAL
ΥΓΕΙΑ ΑΕ
ΜΗΤΕΡΑ ΑΕ
ΛΗΤΩ ΑΕ
ALPHA-LAB AE
Y-LOGIMED AE
CRETA INTERCLINIC
BUSINESS CARE

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης