Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός στο Ισραήλ – Επικοινωνία με Netanyahu

Biden: Να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός στο Ισραήλ – Επικοινωνία με Netanyahu
Δημοκρατικοί ζητούν από τον Biden να ασκήσει μεγαλύτερες πιέσεις στο Ισραήλ για εκεχειρία
Σχετικά Άρθρα

Υπέρ του να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός στο Ισραήλ τάσσεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αναφέρεται πως ο πρόεδρος Biden εξέφρασε στη διάρκεια συνδιάλεξής του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu την «υποστήριξή» του στην κήρυξη κατάπαυσης του πυρός.
«Ο πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του σε μια κατάπαυση του πυρός», αναφέρει το κείμενο, τη στιγμή που πολλοί Δημοκρατικοί καλούν τον Biden να πιέσει να σταματήσουν οι εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Hamas, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.
Στη συνδιάλεξη, ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις συνομιλίες σε εξέλιξη με την Αίγυπτο «και άλλους εταίρους» ώστε να υπάρξει εκεχειρία.
Ερωτηθείσα στη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών σχετικά με το ορισμένοι στην παράταξη των Δημοκρατικών εκτιμούν πως η κυβέρνηση Biden δεν είναι αρκετά αυστηρή έναντι του Ισραήλ, η Jen Psaki, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, υπεραμύνθηκε της «διακριτικής» αλλά «εντατικής» διπλωματικής προσέγγισης της Ουάσινγκτον στο ζήτημα.
Πάντως και παρά τις διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ αλλά και πολλών άλλων κρατών, δεν διαφαίνεται άμεσα κάποια διάθεση για κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο πλευρών.

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με τους Παλαιστίνιους να αναφέρουν πως από τις ισραηλινές επιθέσεις έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 212 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα τους 61 παιδιά και 36 γυναίκες.
Από την πλευρά του το Ισραήλ υποστηρίζει πως έχουν σκοτωθεί 10 Ισραηλινοί, ανάμεσα τους 2 παιδιά από τις περισσότερες από 3.350 ρουκέτες που έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα προς τις ισραηλινές πόλεις.
Μόνο το τελευταίο 24ωρο η Hamas έχει εκτοξεύσει 200 ρουκέτες.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό από τις επιχειρήσεις του έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 130 μαχητές της Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης