Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τριμερής των υπουργών Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στη Λευκωσία

Τριμερής των υπουργών Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στη Λευκωσία
Στο επίκεντρο η ανατολική Μεσόγειος και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Τριμερής συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 19/5 στη Λευκωσία σε μια χρονική στιγμή που κυριαρχεί η κρίση στη Μέση Ανατολή.
Οι υπουργοί Άμυνας – Χ. Πετρίδης από την Κύπρο, Ν. Παναγιωτόπουλος από την Ελλάδα και Mohamed Zaki από την Αίγυπτο – αναμένεται να συζητήσουν τόσο για τις τελευταίες εξελίξεις με τις εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή όσο και για την ανατολική Μεσόγειο και την περαιτέρω αμυντική συνεργασία των τριών κρατών.
Βάσει του προγράμματος, στις 15:00 μετά το μεσημέρι ο Κύπριος υπουργός Άμυνας θα υποδεχθεί τους ομολόγους του στο ξενοδοχείο Landmark, ενώ μισή ώρα αργότερα, στις 15:30, πρόκειται να ξεκινήσει η τριμερής διαβούλευση των αντιπροσωπειών των Υπουργείων Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.
Στις 17:00, οι τρεις υπουργοί Άμυνας θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη, ενώ στις 17:15 θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.
Σημειώνεται πως αύριο Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Αιγύπτου θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης