Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Η Αίγυπτος γίνεται μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες

ΔΝΤ: Η Αίγυπτος γίνεται μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες
«Εύσημα» στην αιγυπτιακή οικονομία έδωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Kristalina Georgieva
Σχετικά Άρθρα

«Εύσημα» στην αιγυπτιακή οικονομία έδωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Kristalina Georgieva κατά τη χθεσινή συνάντησή της στο Παρίσι με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Abdel Fattah Al Sisi, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τη Χρηματοδότηση των Αφρικανικών Οικονομιών, σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία.
Η Διευθύντρια του ΔΝΤ επισήμανε στον Αιγύπτιο ηγέτη ότι το Ταμείο προσβλέπει στη συνέχιση της εξαιρετικής συνεργασίας του με την Αίγυπτο, την οποία χαρακτήρισε επιτυχημένη και πρότυπο και για άλλες χώρες.
Η Georgieva επαίνεσε την ανθεκτικότητα και την ικανότητα της αιγυπτιακής οικονομίας να ξεπεράσει τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας και να γίνει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο, επισημαίνοντας βελτίωση σε όλους τους δείκτες της οικονομίας της καθώς και την υλοποίηση μεγάλων εθνικών επενδυτικών σχεδίων και τη σταδιακή ανάκαμψη που καταγράφει ο τουριστικός τομέας.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi εξέφρασε και εκείνος την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ της Αιγύπτου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία οδήγησε στην επιτυχή εφαρμογή του συνολικού προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης της χώρας.
Ο Αιγύπτιος ηγέτης επαίνεσε επίσης το μεγάλο ρόλο που διαδραμάτισε ο αιγυπτιακός λαός στην επιτυχία των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών χάρη στην ευαισθητοποίησή του για τη σημασία όλων των μέτρων που ελήφθησαν για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας και τη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις βοήθησαν την αιγυπτιακή οικονομία να αντέξει τον αντίκτυπο της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης