Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Απώλειες 3,3% στο αργό, στα 63,36 δολ. το βαρέλι λόγω Ιράν και αποθεμάτων ΗΠΑ

tags :
Πετρέλαιο: Απώλειες 3,3% στο αργό, στα 63,36 δολ. το βαρέλι λόγω Ιράν και αποθεμάτων ΗΠΑ

Η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Μαΐου, άνοδος που υπερέβη κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών

Σχετικά Άρθρα
Ισχύρή πτώση κατέγραψαν οι τιμές του ¨μαύρου χρυσού καθώς τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η αμερικανική  Υπηρεσία  Ενέργειας έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και ενώ πληθαίνουν οι αξιωματούχοι που κάνουν λόγο για πρόοδο όσον αφορά την συμφωνία στο πυρηνικό πρόγραμμα στο Ιράν με συνέπεια την άρση του σχετικού εμπάρκο και την εκτόξευση της προσφοράς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 2,13 δολ. ή σχεδόν 3,3% και έκλεισε στα 63,36 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το συμβόλαιο του Ιουνίου θα λήξει με την ολοκλήρωση των συναλλαγών αύριο (20/5).

Τα συμβόλαια

Το Brent Ιουλίου, στο μεταξύ, υποχώρησε 2,05 δολ. ή 3% στα 66,66 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.
Και τα δύο συμβόλαιο έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου.
Η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Μαΐου.
Τα στοιχεία διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts για πτώση των αποθεμάτων κατά 2,9 εκατ. βαρέλια.

Ιράν

Στο μεταξύ, Ευρωπαίος αξιωματούχος που διαμεσολαβεί στις διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος πως οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, αν και παραμένουν αρκετά δύσκολα θέματα, εντούτοις υπάρχει ισχυρή βούληση .
«Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα υπάρξει μια τελική συμφωνία… νομίζω βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση και θα πετύχουμε τη συμφωνία", δήλωσε ο Enrique Mora, ο οποίος συντονίζει τις έμμεσες συνομιλίες μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, για τν επιστροφή στην πυρηνική συμφωνία μιλώντας σε δημοσιογράφους στο τέλος του τέταρτου γύρου των διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης