Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Societe Generale: Η θέση του Bitcoin σε ένα χαρτοφυλάκιο παραμένει «εξαιρετικά αμφισβητούμενη»

Societe Generale: Η θέση του Bitcoin σε ένα χαρτοφυλάκιο παραμένει «εξαιρετικά αμφισβητούμενη»
Tο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προανήγγειλε μέτρα για το Bitcoin
Σχετικά Άρθρα

Μετά την πρόσφατη πτώση του Bitcoin και την επακόλουθη μερική ανάκαμψη, οι αναλυτές στη Societe Generale υποστηρίζουν ότι παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τη θέση του κρυπτονομίσματος στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια.
«Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η θέση του Bitcoin σε οποιοδήποτε χαρτοφυλάκιο παραμένει εξαιρετικά αμφισβητούμενη, κυρίως λόγω των αλλοπρόσαλλων κινήσεων των τιμών» αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα ο Alain Bokobza και ο Arthur Van Slooten από τη Societe Generale.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα, παραμένουν οι αρνητικοί κίνδυνοι για το bitcoin, ενώ η μεγαλύτερη απειλή είναι το ενδεχόμενο ρύθμισης της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.
Σημειώνεται το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες (20/5/2021) ότι λαμβάνει μέτρα για τη ρύθμιση των αγορών και συναλλαγών στα κρυπτονομίσματα.
Οι αναλυτές αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων επηρεάζεται άμεσα από τα σχόλια και τις δηλώσεις του επικεφαλής της Tesla, Elon Musk.

H σύγκριση με τον χρυσό

Οι αναλυτές της Societe Generale αναφέρθηκαν στη σύγκριση που κάνουν οι επενδυτές για το Bitcoin και χρυσό, λόγω της μεταβλητότητας και των παρόμοιων κινήσεων στις τιμές του ψηφιακού νομίσματος και του πολύτιμου μετάλλου.
Όπως σημειώνουν, η μοναδική ομοιότητα που έχουν Bitcoin και χρυσός είναι η μεταβλητότητα τους, προσθέτοντας πως ως επένδυση ο χρυσός μπορεί πολύ εύκολα να αντέξει πληθωριστικές πιέσεις, όπως αυτές που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ.
«Ο χρυσός μπορεί να αντισταθμίζει τις απώλειες κεφαλαίων από έκθεση σε ομόλογα και μπορεί να αποδειχθεί σημαντική "άμυνα" σε περιπτώσεις που υπάρχει αύξηση πληθωρισμού ή φαινόμενα αποπληθωρισμού» σημείωσαν οι αναλυτές της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης