Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις στην Αλβανία: Ο Berisha μηνύει τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών μετά το «persona non grata»

Ραγδαίες εξελίξεις στην Αλβανία: Ο Berisha μηνύει τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών μετά το «persona non grata»
Είναι ο πρώτος ανώτατος παράγοντας της αλβανικής δικαιοσύνης που τιμωρείται στη χώρα

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας Sali Berisha κατά του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Blinken απαντώντας έτσι στην ανακοίνωση του τελευταίου περί απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ του Berisha και της οικογένειάς του.

Ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στα Τίρανα, ότι μήνυσε προσωπικά τον Blinken για συκοφαντική δυσφήμηση σε δικαστήριο «ουδέτερης χώρας» και συγκεκριμένα στη Γαλλία.

Ο Berisha επανέλαβε ότι καμιά από τις κατηγορίες δεν ευσταθεί και ότι το μέτρο έχει πολιτικό υπόβαθρο, ενώ δεν εξήγησε τους πολιτικούς λόγους που τον θέτουν απέναντι στην πολιτική των ΗΠΑ, περιοριζόμενος να αναφέρει πως ο φάκελος εναντίον του ετοιμάστηκε στα γραφεία του πρωθυπουργού της χώρας Edi Rama.
Πρόσθεσε δε, ότι θα επανέλθει δυναμικά στην πολιτική, αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαθέτει πολλά «χαρτιά» στα χέρια του.

Σε μια άλλη εξέλιξη, χθες (20/5), το Ειδικό Δικαστήριο κατά της διαφθοράς στα Τίρανα καταδίκασε με δύο χρόνια κάθειρξη τον πρώην γενικό εισαγγελέα στη χώρα Adriatik Lala για απόκρυψη εσόδων και αδικαιολόγητη περιουσία. Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης την κατάσχεση πέντε ακινήτων του πρώην γενικού εισαγγελέα.

Είναι ο πρώτος ανώτατος παράγοντας της αλβανικής δικαιοσύνης που τιμωρείται στη χώρα.
Να τονιστεί ότι, λόγω πολιτικών συμφερόντων των κομμάτων εξουσίας, κανένας από τους μέχρι τώρα γενικούς εισαγγελείς στην περίοδο μεταπολίτευσης στην Αλβανία δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη θητεία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης