Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Στηρίζουμε το πρόγραμμα COVAX του ΠΟΥ – Δωρίστε εμβόλια στις φτωχές χώρες

tags :
Merkel: Στηρίζουμε το πρόγραμμα COVAX του ΠΟΥ – Δωρίστε εμβόλια στις φτωχές χώρες

Η Γερμανία θα παράσχει επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ στην πρωτοβουλία COVAX και θα δωρίσει 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων

Σχετικά Άρθρα
Η Γερμανία έχει δεσμευθεί για την παροχή επιπλέον 100 εκατ. ευρώ στην παγκόσμια πρωτοβουλία για το εμβόλιο COVAX του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και θα δωρίσει άμεσα έως και 30 εκατομμύρια πλεονασματικές δόσεις εμβολίου σε φτωχότερες χώρες, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel την Παρασκευή 21 Μαΐου σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. 

Το παράδειγμα

Η Merkel παρότρυνε και άλλες χώρες της ΕΕ να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας όσον αφορά την παροχή οποιωνδήποτε υπολειπόμενων εμβολίων σε χώρες που δεν διαθέτουν δικές τους προμήθειες.
Ο γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου μετά από μια Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των G20 για το πρόγραμμα COVAX, η οποία στοχεύει στο να διασφαλίσει ότι οι λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες μπορούν επίσης να εμβολιάσουν τους πληθυσμούς τους,
«Θέλουμε να ενισχύσουμε τον ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει επίσης συνάντηση ηγετών για το θέμα αυτό τις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης