Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (ΟΗΕ): Η βιοποικιλότητα μειώνεται με ανησυχητικό ρυθμό - Να γίνουμε μέρος ενός κινήματος αλλαγής

Guterres (ΟΗΕ): Η βιοποικιλότητα μειώνεται με ανησυχητικό ρυθμό - Να γίνουμε μέρος ενός κινήματος αλλαγής
«Εξαντλούμε τους πόρους ταχύτερα απ' ό,τι η φύση μπορεί να τους αναπληρώσει», σημειώνει ο  Antonio Guterres
Την ανάγκη προστασίας της φύσης, αποκατάστασης των οικοσυστημάτων, αλλά και δημιουργίας μία ισορροπίας στη σχέση μας με τον πλανήτη, τονίζει σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres.
Ο ίδιος σημειώνει πως η βιοποικιλότητα μειώνεται με έναν πρωτοφανή και ανησυχητικό ρυθμό, ενώ η πίεση αυξάνεται.
«Εξαντλούμε τους πόρους ταχύτερα απ' ό,τι η φύση μπορεί να τους αναπληρώσει» , σημειώνει και προσθέτει πως η πανδημία του κορωνοϊού μάς έχει υπενθυμίσει τη σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τη φύση.
Όπως αναφέρει, η σημερινή κρίση μας δίνει την ευκαιρία να ανακάμψουμε καλύτερα και στη συνέχεια εστιάζει στα οφέλη από την προστασία της φύσης.
Κατά τον ίδιο, «τα οφέλη θα είναι τεράστια. Με την αναστροφή της απώλειας της βιοποικιλότητας, θα βελτιώσουμε την ανθρώπινη υγεία, θα υλοποιήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και θα αντιμετωπίσουμε την κλιματική έκτακτη ανάγκη».
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres, οι λύσεις υπάρχουν για να προστατέψουμε τη γενετική ποικιλότητα του πλανήτη στη γη και στη θάλασσα, προσθέτοντας ότι ο καθένας έχει έναν ρόλο να παίξει.
«Η επιλογή να ζήσουμε με βιώσιμο τρόπο πρέπει να είναι δυνατή σε όλους παντού» τονίζει και διευκρινίζει πως αυτό σημαίνει καλύτερες πολιτικές που προωθούν τη λογοδοσία των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων και των ατόμων.
«Πρέπει όλοι να γίνουμε μέρος ενός κινήματος αλλαγής» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι ένας υγιής πλανήτης είναι κρίσιμης σημασίας για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης