Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπουργείο Εργασίας: Διευρύνεται από 24/5 η διάθεση των self-tests σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας

Υπουργείο Εργασίας: Διευρύνεται από 24/5 η διάθεση των self-tests σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας
Για το χρονικό διάστημα 24-30 Μαΐου, μπορεί κάποιος εργαζόμενος να προσέλθει στην εργασία του τη Δευτέρα (24/5) και να δηλώσει το αποτέλεσμα του self-test αργότερα μέσα στην εβδομάδα

Όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και όσοι έχουν ατομική επιχείρηση, θα αμπορούν από τη Δευτέρα 24/5 έως το Σάββατο 29/5 να προμηθευτούν δύο δωρεάν self tests - ένα για την εβδομάδα από 24/5 έως 30/5 και ένα για την εβδομάδα από 31/5 έως 6/6, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι δεν ισχύει στη διάρκεια της εβδομάδας από 24 - 30/5 η υποχρέωση διενέργειας self test από τους ανωτέρω εργαζόμενους έως 24 ώρες πριν την πρώτη μέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».
Έτσι, για το χρονικό διάστημα 24-30 Μαΐου, μπορεί κάποιος εργαζόμενος να προσέλθει στην εργασία του τη Δευτέρα και να δηλώσει το αποτέλεσμα του self-test αργότερα μέσα στην εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας υποχρεούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», στο οποίο οδηγούνται αυτόματα, αφού μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέξουν «Δήλωση Αποτελέσματος self-test για εργαζόμενο».
Επιπλέον, στους έχοντες ατομική επιχείρηση συστήνεται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ, εισερχόμενοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέγοντας στη συνέχεια «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19».
Στο μεταξύ, τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ την εβδομάδα από 24-30/5 κατά τους επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν, στο πλαίσιο του ελεγκτικού έργου τους, θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης