Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Brainard (Fed ΗΠΑ): Επιταχύνονται οι διαδικασίες για το «ψηφιακό δολάριο» - Αγώνας δρόμου από τις κεντρικές τράπεζες για τα ψηφιακά νομίσματα

Brainard (Fed ΗΠΑ): Επιταχύνονται οι διαδικασίες για το «ψηφιακό δολάριο» - Αγώνας δρόμου από τις κεντρικές τράπεζες για τα ψηφιακά νομίσματα

Ως κάτοχος του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος ο ρόλος των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα σημαντικός επισήμανε το μέλο του ΔΣ της Fed Lael Brainard

Σχετικά Άρθρα

Εντατικοποιούνται οι ερευνητικές προσπάθειες και οι υπόλοιπες διαδικασίες όσον αφορά την προοπτική ανάπτυξης και υιοθέτησης της ψηφιακής μορφής του δολαρίου σε μία συγκυρία που οι περισσότεροι καταναλωτές υιοθετούν ψηφιακά συστήματα πληρωμών αλλα και οι κεντρικές τράπεζες ανα τον κόσμο σχεδιάζουν τη δική τους ψηφιακή μορφή των επίσημων νομισμάτων, σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ Federal Reserve των ΗΠΑ Lael Brainard, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Ψηφιακές πληρωμές

Ως κάτοχος του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό στο εν λόγω εγχείρημα, καθώς οι ψηφιακές πληρωμές κερδίζουν έδαφος παγκόσμια και άλλες χώρες αναπτύσσουν ψηφιακά νομίσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διασυνοριακή ροή κεφαλαίων, σημείωσε.
«Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ενισχύει την έρευνα και επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες για μια ψηφιακή έκδοση του δολαρίου», δήλωσε η Brainard σε εκδήλωση που διοργάνωσε η πλατφόρμα CoinDesk.

Συστήματα πληρωμών

Η κεντρική τράπεζα οφείλει επίσης να προβλέψει τις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες και να διασφαλίσει ότι οι Αμερικανοί θα έχουν πρόσβαση σε «ασφαλή νομίσματα τα οποία εκδίδονται από την κεντρική τράπεζα» καθώς οι ψηφιακές πληρωμές γίνονται πιο δημοφιλείς, δήλωσε ο Brainard.
Η αυξημένη διαθεσιμότητα ψηφιακών συστημάτων πληρωμών πό ιδιωτικές εταιρείες απειλεί επίσης να «κατακερματιστεί» τα συστήματα πληρωμών με τρόπο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εγκλωβισμό των καταναλωτών, προειδοποίησε η Brainard.

Εξισορρόπηση

Σημαντικά ζητήματα πολιτικής και θέματα τεχνολογίας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν προτού η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορέσει να προχωρήσει με ένα ψηφιακό νόμισμα χωρίς αποκλεισμούς και με ασφαλή χρήση, δήλωσε ο Brainard.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει επίσης να επιτύχουν ισορροπία στην ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος που προσφέρει ιδιωτικότητα στα νοικοκυριά, ενώ ταυτόχρονα αποτρέπει τις παράνομες δραστηριότητες, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης