Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Ρωσίας προς Τουρκία: Η ενθάρρυνση των επιθετικών ενεργειών της Ουκρανίας ισοδυναμεί με εχθρική ενέργεια

Προειδοποίηση Ρωσίας προς Τουρκία: Η ενθάρρυνση των επιθετικών ενεργειών της Ουκρανίας ισοδυναμεί με εχθρική ενέργεια
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε την Τουρκία
Σχετικά Άρθρα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov προειδοποίησε την Τουρκία για τις προσπάθειες όπως είπε που υπήρξαν να πυροδοτήσει «το μιλιταριστικό συναίσθημα» στην Ουκρανία, αφού η Άγκυρα επιδίωξε να ενισχύσει την συνεργασία της με το Κίεβο.
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan τον περασμένο μήνα δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το Κίεβο, σε μια στιγμή που αναπτύσσονταν ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία.
Ο Erdogan είχε δηλώσει τότε ότι η Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, και η Ουκρανία δημιούργησαν μια πλατφόρμα με τους υπουργούς τους Εξωτερικών και Άμυνας με σκοπό να συζητήσουν την μεταξύ τους συνεργασία στον τομέα της άμυνας, λέγοντας επιπροσθέτως ότι η πλατφόρμα αυτή «δεν συνιστούσε σε καμία περίπτωση κίνηση εναντίον τρίτων χωρών».
«Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους Τούρκους συναδέλφους μας να αναλύσουν την κατάσταση προσεκτικά και να σταματήσουν να τροφοδοτούν το μιλιταριστικό συναίσθημα του Κιέβου», δηλώνει σε συνέντευξη στην εφημερίδα Argumenty i Fakty ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov.
Παράλληλα ο Lavrov δηλώνει, ότι η ενθάρρυνση των «επιθετικών» ενεργειών της Ουκρανίας ενάντια στην Κριμαία, που έχει προσαρτηθεί στη Ρωσία, ισοδυναμεί με καταπάτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας.
«Ελπίζουμε ότι η Άγκυρα θα προσαρμόσει τη γραμμή της με βάση τις νόμιμες ανησυχίες μας», δήλωσε ο Lavrov.
Η Τουρκία, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ, είχε ασκήσει κριτική στην Μόσχα για την απόφασή της να προσαρτήσει την Κριμαία το 2014 και είχε εκφράσει την υποστήριξή της προς την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, την στιγμή που οι ουκρανικές ένοπλες μάχονται τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης