Διεθνή

Λευκορωσία και Ουκρανία: Αμοιβαίες απελάσεις διπλωματών για βεβήλωση της σημαίας

Λευκορωσία και Ουκρανία: Αμοιβαίες απελάσεις διπλωματών για βεβήλωση της σημαίας

Την απόφαση ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Vladimir McKay, μετά την βεβήλωση όπως είπε της κρατικής σημαίας της Λευκορωσίας στη Ρίγα

Σχετικά Άρθρα
Απέλασε τον πρεσβευτή της Λετονίας στο Μινσκ η Λευκορωσία και όλους τους διπλωματικούς υπαλλήλους της πρεσβείας εκτός από ένα μέλος του προσωπικού, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Λευκορωσίας Belta, ενώ ανάλογη απόφαση έλαβε λίγη ώρα αργότερα η Λετονία, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021.

Προβοκατόρικες ενέργειες

Την απόφαση ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Vladimir McKay, μετά την βεβήλωση όπως είπε της κρατικής σημαίας της Λευκορωσίας στη Ρίγα, προσθέτοντας ότι θα επιτραπεί σε ένα μέλος διοικητικού-τεχνικού προσωπικού της πρεσβείας να παραμείνει για να φροντίσει το κτίριο της πρεσβείας.
Ο ίδιος, λέγοντας ότι «δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες» είπε ότι ο πρέσβης της Λετονίας θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 24 ωρών και το διπλωματικό προσωπικό εντός 48 ωρών.
Σε απάντηση η Λετονία απέλασε εν συνεχεία τον Λευκορώσο πρέσβη και όλα τα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λετονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης