Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed Νέας Υόρκης: Στα 9 τρισ. δολάρια ο ισολογισμός της Fed έως το τέλος του 2022

Fed Νέας Υόρκης: Στα 9 τρισ. δολάρια ο ισολογισμός της Fed έως το τέλος του 2022

Σύμφωνα με την έκθεση της Fed Νέα Υόρκης οι αγορές περιουσιακών στοιχείων αναμένεται να φθάσουν σε μηδενικά επίπεδα έως τα τέλη του 2022, με αργό όμως ρυθμό

Σχετικά Άρθρα

Στα 9 τρισ. δολάρια ενδεχομένως να φθάσει ο ισολογισμός της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο τέλος του 2022, σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσιοποίησε την Δευτέρα 24 Μαίου 2021, η Fed της Νέας Υόρκης, καθώς οι συνεχιζόμενες αγορές περιουσιακών στοιχείων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, αναμένεται να επιβαρύνουν και φέτος τον ισολογισμό της.
Οι προβλέψεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ως μέρος της ετήσιας έκθεσης που συνέταξε η ομάδα για τις αγορές της Fed της Νέας Υόρκης, βασίζονται στο σενάριο ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα με τον τρέχοντα ρυθμό των 120 δισ. δολαρίων το μήνα, έως το τέλος του 2021.

Κινδυνος αστάθειας

Παράλληλα σύμφωνα με την έκθεση οι αγορές περιουσιακών στοιχείων αναμένεται να φθάσουν σε μηδενικά επίπεδα έως τα τέλη του 2022, με αργό όμως ρυθμό.
Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της Fed στο Σαιντ Λούις, James Bullard , υποστήριξε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την οικονομική αστάθεια ως ένα «δυνητικό κίνδυνο» για την αμερικανική οικονομία, την ώρα που η πανδημία πλησιάζει προς το τέλος της και η ανάκαμψη κερδίζει έδαφος.
«Παρακολουθούμε με προσοχή την οικονομική σταθερότητα», δήλωσε ο Bullard στο Yahoo Finance.
«Θα έλεγα ότι οι κίνδυνοι της οικονομικής αστάθειας βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα από το κανονικό, αλλά εξακολουθεί να μην είναι ανησυχητικό το επίπεδό τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης