Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του ICAO στις 27 Μαΐου 2021 για τη Λευκορωσία

ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του ICAO στις 27 Μαΐου 2021 για τη Λευκορωσία
Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται ότι θα ζητήσουν από τον ICAO να ερευνήσει κατεπειγόντως το επεισόδιο αυτό, που οδήγησε στη σύλληψη ενός αντιφρονούντα δημοσιογράφου
Σχετικά Άρθρα

Συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου του ΟΗΕ για το καθεστώς των διεθνών πτήσεων της Πολιτικής Αεροπορίας, του ICAO, ο πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, για τις 27 Μαΐου με αντικείμενο συζήτησης την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους της Ryanair στη Λευκορωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021.
«Ο πρόεδρος του Συμβουλίου του ICAO συγκάλεσε καταπείγουσα σύσκεψη των 36 διπλωματικών εκπροσώπων του Συμβουλίου στις 27 Μαΐου, μετά το συμβάν της πτήσης FR4978 της Ryanair στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας», ανέφερε στο Twitter.

Σύνοδος Κορυφής

Ο ICAO, που εδρεύει στο Μόντρεαλ, δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.
Οι ηγέτες της ΕΕ που συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες αναμένεται ότι θα ζητήσουν από τον ICAO να ερευνήσει κατεπειγόντως το επεισόδιο αυτό, που οδήγησε στη σύλληψη ενός αντιφρονούντα δημοσιογράφου.
Να σημειωθεί ότι αποστολή του ICAO είναι να συντάσσει τους κανόνες που διέπουν την πολιτική αεροπορία, όμως ο οργανισμός δεν έχει αρμοδιότητα να επιβάλει κυρώσεις.
Στην περίπτωση αποδεδειγμένης παραβίασης των διεθνών κανονισμών, ο ρόλος του συνίσταται στην παροχή βοήθειας, στις χώρες που το επιθυμούν, για να συζητήσουν, να καταδικάσουν, να εφαρμόσουν κυρώσεις, με βάση τη Σύμβαση του Σικάγο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης