Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Σκανδαλώδης η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους στη Λευκορωσία

Biden: Σκανδαλώδης η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους στη Λευκορωσία
Να διενεργηθεί διεθνής έρευνα ζητά ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Σκανδαλώδη χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair που εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Βίλνιους, στη Λευκορωσία προκειμένου να συλληφθεί ο δημοσιογράφος, Roman Protasevich.
«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τον εντονότερο τρόπο την εκτροπή του αεροσκάφους και τη σύλληψη του Roman Protasevich.
Αυτό το σκανδαλώδες συμβάν και το βίντεο στο οποίο ο κ. Protasevich μοιάζει να μιλά πιεζόμενος είναι επονείδιστες επιθέσεις στην πολιτική διαφωνία και στην ελευθερία του Τύπου» υποστήριξε ο Biden, ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο δημοσιογράφος.
«Οι ΗΠΑ ενώνουν τη φωνή τους με αυτές που απευθύνουν έκκληση να διενεργηθεί διεθνής έρευνα για τα γεγονότα» είπε ο Biden, ο οποίος χαιρέτισε «την είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις και άλλα μέτρα».
«Ζήτησα από την ομάδα μου να εξετάσει τις προσήκουσες επιλογές ώστε οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν, σε στενό συντονισμό με την ΕΕ, άλλους συμμάχους και εταίρους και διεθνείς οργανισμούς» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως χθες οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της ΕΕ αποφάσισαν να κλείσουν τον εναέριο χώρο τους στη Λευκορωσία και να επιβάλουν νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος της κυβέρνησης του Alexander Lukashenko, ενώ συνέστησαν στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες να παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης