Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διαθέσιμα από 26/5 όλα τα εμβόλια για τους 35 – 39 ετών - Τι ισχύει με τα self test – Αποκλιμακώνεται η covid

Διαθέσιμα από 26/5 όλα τα εμβόλια για τους 35 – 39 ετών - Τι ισχύει με τα self test – Αποκλιμακώνεται η covid
Μια δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει σε διάστημα 6 - 12 μηνών
Σχετικά Άρθρα
(upd5) Με τους εμβολιασμούς να έχουν ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια, ανοίγει από αύριο Τετάρτη 26/5 η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια της ηλικιακής ομάδας 35 – 39 ετών.
Πρόκειται για μια ακόμα κίνηση που αποσκοπεί στην επιτάχυνση των εμβολιασμών, μια και πολλοί πολίτες είχαν ενστάσεις και ενδοιασμούς για το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο ήταν και το μόνο διαθέσιμο μέχρι στιγμής για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.
Υπό αυτά τα δεδομένα και με την επιδημία να βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης στην Ελλάδα, κυβέρνηση και ειδικοί ευελπιστούν αφενός ότι έως τα τέλη Ιουνίου θα έχει επιτευχθεί ένα σημαντικό ποσοστό ανοσίας του ελληνικού πληθυσμού, κάτι που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις τουριστικές ροές και το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων και αφετέρου ότι δεν θα υπάρξει άμεσα ένα νέο κύμα της επιδημίας, μια νέα έξαρση κρουσμάτων που θα μπορούσε να ματαιώσει όλα αυτά τα σχέδια και τον προγραμματισμό.
Παράλληλα και με τη διεύρυνση της υποχρέωσης διεξαγωγής self test στο σύνολο σχεδόν των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, εκτιμάται ότι θα υπάρχει μια καλύτερη παρακολούθηση της επιδημίας τη στιγμή που «αισιόδοξα» είναι τα νέα και από το ΕΣΥ, μια και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι μειωμένες (χθες έγιναν 211), οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 563 ενώ μειώνεται και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε Μονάδες εντατικής ή αυξημένης θεραπείας.
Και ενώ ανοίγουν δραστηριότητες με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η κινητικότητα των πολιτών, οι ειδικοί εξακολουθούν να επισημαίνουν την ανάγκη τήρησης των μέτρων και των όρων που έχουν τεθεί για το άνοιγμα κάθε δραστηριότητας.

Μητσοτάκης: Σπάσαμε το φράγμα των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών – Προχωράμε προς την Ελευθερία

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορωνοϊού εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.
««Χθες η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 5.000.000 εμβολιασμών.
280.000 συμπολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και από αυτούς 1.810.000 είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς προς το στόχο μας: την Ελευθερία!» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Αρκουμανέας (ΕΟΔΥ): Δεν μας ανησυχεί κάποια μετάλλαξη – Πλήρη ανοσία το 17% του πληθυσμού

Τη θέση πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια μετάλλαξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα που να προβληματίζει τους ειδικούς διατύπωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία από κάποια συγκεκριμένη μετάλλαξη.
Τις επιτηρούμε και έχουμε καλή εικόνα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Αρκουμανέας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.
Όπως είπε, το 31% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση που δίνει σημαντική ανοσία, ενώ το 17% έχει πλήρη ανοσία έναντι του ιού καθώς έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.
Όσον αφορά τις μάσκες ο κ. Αρκουμανέας υποστήριξε ότι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για κάποιο χρονικό διάστημα καθώς παραμένουν ένα από τα βασικά όπλα μας απέναντι στην πανδημία, ενώ επεσήμανε ότι όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό θα ειδοποιηθούν από σήμερα, για το πότε θα κάνουν μια μόνο δόση του εμβολίου.

Λινού: Να εμβολιαστούμε πριν έρθει η ινδική μετάλλαξη – Θα έχουμε κι άλλα περιστατικά θρομβώσεων

Τη θέση πως πρέπει να εμβολιαστούμε προτού έρθει στην Ελλάδα η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού διατύπωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, η οποία εκτίμησε πως θα υπάρξουν και άλλα περιστατικά θρομβώσεων.
«Τα πράγματα εξελίσσονται καλά εκτός από χθες που καταγράφηκε μια μικρή έξαρση στο δείκτη θετικότητας.
Όλες τις προηγούμενες μέρες έβαινε μειούμενος» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm η κα.Λινού, η οποία σημείωσε πως είναι σημαντικό να προλάβουμε να εμβολιαστούμε πριν έχουμε και στη χώρα μας πολλά περιστατικά ινδικού στελέχους, το οποίο είναι πολύ μεταδοτικό
«Εάν προλάβουμε δεν θα βιώσουμε έξαρση ξανά και θα μπούμε στο ’22 με ασφάλεια» είπε η κα.Λινού, τονίζοντας σχετικά με τους εμβολιασμούς, ότι στην αρχή αργήσαμε, αλλά τώρα είναι αυτό που θα έπρεπε να πετύχουμε από την αρχή, λίγο πάνω από 100.000 δόσεις την ημέρα.
«Θα ήθελα να δω μεγαλύτερη αύξηση αλλά αυτό θα ισχύσει εφόσον έχουμε περισσότερα εμβόλια» επεσήμανε η κα.Λινού, η οποία εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχουμε και άλλα περιστατικά θρομβώσεων.
«Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα τέτοια κρούσματα και η Πολιτεία θα έπρεπε να έχει φροντίσει να εμβολιάζονται με το Αstrazeneca και το Johnson & Johnson μεγαλύτερα άτομα και κυρίως άνδρες.
Δεν θα έπρεπε να γίνεται ο εμβολιασμός σε νεώτερες ηλικίες και δεν το κάνει καμία χώρα πλέον.
Όπου υπάρχει δυνατότητα να επιλέγει άλλο εμβόλιο mrna, η σύσταση είναι να αποφεύγονται εμβόλια μη mrna γιατί υπάρχει εκεί ο κίνδυνος για θρομβοεμβολικό επεισόδιο που δεν είναι το κλασικό αλλά σπάνιο σύνδρομο» υπογράμμισε η κα.Λινού, τονίζοντας ότι ίσως να μην έχουμε πετύχει πλήρη ανοσία πριν το τέλος του καλοκαιριού αλλά θα είμαστε πολύ καλύτερα.

Από 26/5 διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 35 - 39 ετών

Από αύριο 26/5 θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 35 - 39 ετών.
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικία, ξεκινώντας από την ηλικιακή ομάδα που άνοιξε πιο πρόσφατα και ειδικότερα τους 40-44.
Όπως είπε, η συγκεκριμένη ομάδα έχει κλείσει ήδη 145.000 ραντεβού, με το 21% να έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού να φτάσει στο 45%.

Στις άλλες ηλικιακές ομάδες:

  • Στους 85 και άνω, έχει εμβολιαστεί το 65% και με τα ραντεβού θα φτάσουμε στο 67%
  • Στους 80-84 έχουν εμβολιαστεί το 66% και με τα ραντεβού θα φτάσουμε στο 70%
  • Στους 75-79 έχουν εμβολιαστεί το 76% και με τα ραντεβού θα φτάσουμε στο 81,75%
  • Στους 70-74 έχουν εμβολιαστεί το 66% και με τα ραντεβού θα φτάσουμε στο 76%
  • Στους 65-69 έχουν εμβολιαστεί το 57,5% και με τα ραντεβού θα φτάσουμε στο 76,35%
  • Στους 60-64 έχουν εμβολιαστεί το 59% και με τα ραντεβού θα φτάσουμε στο 70,5%
  • Στους 55-59 έχουν εμβολιαστεί το 40,5% και με τα ραντεβού θα φτάσουμε στο 66%
  • Στους 50-54 έχουν εμβολιαστεί το 41,2% και με τα ραντεβού θα φτάσουμε στο 61%
  • Στους 45-49 έχουν εμβολιαστεί το 26% και με τα ραντεβού θα φτάσουμε στο 56%

Όσον αφορά στις δόσεις των εμβολίων που περιμένουμε, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι και ότι αναμένουμε την επιβεβαίωση για τις δόσεις από την Johnson & Johnson.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εμβολιασμού των νησιών, είπε ότι για το διάστημα 24-30 Μαΐου, στα 19 νησιά έχει καταγραφεί πάνω από 90% πληρότητα στα ραντεβού.
Ωστόσο, σε πέντε νησιά και συγκεκριμένα σε Σάμο, Λήμνο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Κάλυμνο, τα ποσοστά είναι μικρά και συγκεκριμένα κάτω από 35%.
Όσον αφορά τους πολίτες που έχουν νοσήσει, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Τρίτη αλλάζει η τακτική και αφορά δύο κατηγορίες:

  • Όσοι έχουν νοσήσει το προηγούμενο διάστημα, θα δικαιούνται εμβολιασμό έξι μήνες μετά και το ραντεβού τους θα ακυρώνεται αυτόματα. Πριν παρέλθει το εξάμηνο, θα έρχεται ειδοποίηση για νέο ραντεβού.
  • Όσοι νοσήσουν μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης, θα ακυρώνεται το δεύτερο ραντεβού και θα εμβολιάζονται 6-12 μήνες μετά.

Θεοδωρίδου: Μια δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει, μετά από 6 - 12 μήνες


Μια δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού 6-12 μήνες μετά τη νόσησή τους, θα λάβουν όσοι έχουν νοσήσει, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.
«Από την έναρξη της επιδημίας έχουν νοσήσει 389.000 συνάνθρωποί μας.
Με την παρασκευή του εμβολίου ήταν εμφανές ότι θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα σχήμα εμβολιασμού και για τα άτομα που είχαν νοσήσει.
Το μόνο κριτήριο για να αποφασίσει το σχήμα του εμβολιασμού είναι ότι η επαναλοίμωξη ήταν σπάνια πριν τους 3 μήνες.
Το σχήμα αρχικά περιείχε 2 δόσεις εμβολιασμού που θα χορηγούνταν μετά το τρίμηνο που πιστεύαμε ότι διαρκούσε η φυσική ανοσία.
Μελέτες σε επιστημονικά κέντρα έδειξαν ότι η διάρκεια των εξουδετερωτικών αντισωμάτων ήταν μεγάλης διάρκειας, μεγαλύτερης από αυτή που πιστεύαμε και μάλιστα μια πρόσφατη μελέτη δείχνει χρόνο που ξεπερνά και τους 12 μήνες.
Με τη γνώση αυτή, αποφασίστηκε και από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος που θα περιλαμβάνει μια δόση εμβολίου.
Αυτή παγιώνεται ως ικανή για προστασία», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε δε ότι αυτή τη μια δόση θα χορηγείται 6-12 μήνες μετά τη νόσηση.
«Η χορήγηση της δόσης στους 6 μήνες παρατείνει κατά πολύ τα αντισώματα που θα παραχθούν από τον εμβολιασμό του», επεσήμανε η κα.Θεοδωρίδου.

Μεταλλάξεις

Αναφερόμενη στην προστασία των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων, τόνισε ότι μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο που περιλαμβάνει πάνω από 12.000 άτομα που εμβολιάστηκαν με δύο δόσεις των εταιρειών Pfizer και AstraZeneca έδειξε ότι τα εμβόλια αυτά δίνουν μια προστασία του 86% για τη Pfizer και της AstraZeneca μεταξύ 60%-66% έναντι των μεταλλάξεων που κυκλοφορούν στη Βρετανία, της βρετανικής και της ινδικής.
Δύο δόσεις εμβολίων και παράλληλα τήρηση των μέτρων για τη διατήρηση της επιτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος».
Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου και εμφάνισαν παρενέργειες, να μην ακυρώνουν το ραντεβού τους για τη δεύτερη δόση υπογραμμίζοντας ότι είναι λάθος.
«Ορισμένα άτομα ταλαιπωρούνται με την πρώτη του εμβολίου, έχουν αυξημένη ευαισθησία με αποτέλεσμα να ακυρώνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
Είναι λάθος.
Το τίμημα να μείνουυν με μια δόση είναι σημαντικό», ανέφερε.

Όχι στα εμβόλια mix&match

Σε ό,τι αφορά στην ανάμειξη των δύο εμβολίων, σημείωσε ότι «αυτό το mix&match θα το συναντήσουμε στο μέλλον όταν θα έχει πάρει τις διαστάσεις που είναι οι σωστές, από επιστημονικής πλευράς.
Επί του παρόντος η αλλαγή από την πρώτη δόση σε μια διαφορετική δεύτερη δόση γίνεται σε πολύ περιορισμένες περιπτώσεις».
Πρόκειται δε για περιπτώσεις που ένα άτομο κάνει σοβαρή αναφυλακτικού τύπου αντίδραση ή θρομβοεμβολική νόσο με θρομβώσεις που αφορούν μεγάλα αγγεία.
«Επομένως παραμένουμε στο δύο δόσεις από το ίδιο εμβόλιο ως το σωστό σχήμα που πρέπει να ακολουθούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για κύηση - γαλουχία

Σχετικά με τον εμβολιασμό των εγκύων ή των θηλάζουσων γυναικών, η κα. Θεοδωρίδου επισήμανε ότι πλέον είναι αποδεδειγμένο ότι ο εμβολιασμός κατά την κύηση προφυλάσσει και την ίδια την εγκυο και το κύημα και το νεογνό μετά κυρίως από την προωρότητα, σύμφωνα με το μητρώο καταγραφής εγκύων που διατηρείται στις ΗΠΑ.
«Ο εμβολιασμός της εγκύου γίνεται σε συνεργασία και κατόπιν συμβουλής γυναικολόγου της και πρέπει να έχουν ήδη αναρτηθεί λεπτομερείς οδηγίες για την εγκυμοσύνη και τον εμβολιασμό στην σελίδα ελληνικής εταιρίας γυναικολογίας και μαιευτικής.
Ο εμβολιασμός εγκύου βάσει των δεδομένων που υπάρχουν συστήνεται με τα εμβόλια που ανήκουν στην ομάδα των mRNA», συμπλήρωσε.
Ανέφερε δε ότι πρόσφατη μελέτη, όχι με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, από το Ισραήλ έδειξε ότι η αντισωματική απάντηση της εγκύου μετά τον εμβολιασμό και η κυτταρική της ανταπόκρισης δεν διαφέρει από την ανοσιακή αντίδραση των μη εγκύων.
«Πάντα η εγκυμοσύνη κατά καιρούς εθεωρείτο κατάσταση που μπορούσε να υπάρχει και ιδιαιτερότητα από ανοσιακή αντίδραση.
Ήταν εξαιρετικά ικανοποιητική η απάντηση του εμβολίου και ως προς τις κυκλοφορούσες μεταλλάξεις», υπογράμμισε.
«Ο θηλασμός δεν αποκλείει μια γυναίκα από την προστασία του εμβολιασμού», κατέληξε.

Τι ισχύει με τα self test

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, αναφέρεται ότι «από την Δευτέρα 24/05/2021 έως το Σάββατο 29/05/2021 όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και όσοι έχουν ατομική επιχείρηση, θα μπορούν να προμηθευτούν δύο δωρεάν self tests, ένα για την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 και ένα για την εβδομάδα από 31/05/2021 έως 06/06/2021.
Διευκρινίζεται ότι στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας από 24/05/2021 έως 30/05/2021 δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους ανωτέρω εργαζόμενους έως 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».
Με άλλα λόγια, για το χρονικό διάστημα 24-30 Μαΐου, μπορεί κάποιος εργαζόμενος να προσέλθει στην εργασία του τη Δευτέρα και να δηλώσει το αποτέλεσμα του self-test αργότερα εντός της εβδομάδας.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας υποχρεούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», στο οποίο οδηγούνται αυτόματα αφού μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέξουν «Δήλωση Αποτελέσματος self-test για εργαζόμενο».
Στους έχοντες ατομική επιχείρηση συστήνεται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ εισερχόμενοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέγοντας στη συνέχεια «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19».
Σημειώνεται τέλος ότι την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ κατά τους επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους».


Άνοιξαν τα ΟΠΑΠ Play

Μετά το άνοιγμα των θερινών σινεμά την Παρασκευή 21/5, σειρά πήραν χθες 24/5 τα ΟΠΑΠ Play, τα οποία επαναλειτουργούν.
Βάσει του σχεδιασμού, στις 28 Μαΐου επιστρέφουν τα θεάματα και οι συναυλίες σε υπαίθριο χώρο με πληρότητα 50%.
Μια εβδομάδα αργότερα, στις 31 Μαΐου, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια, με το ακριβές πλαίσιο και τα μέτρα ασφαλείας να ξεκαθαρίζουν έως τέλος Μαΐου.
Επιπλέον, στην εστίαση αναμένουν τις αποφάσεις των ειδικών για το εάν θα επιτραπεί ή όχι η μουσική από τις αρχές Ιουνίου, ενώ τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν τα catering και οι δεξιώσεις, πάντα σε εξωτερικούς χώρους.
Σημειώνεται πως επιθυμία του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να αυξηθεί το όριο στους γάμους, το οποίο έχει τεθεί στα 100 άτομα κατά την επαναλειτουργία τους τον ερχόμενο μήνα.
Μάλιστα δεν αποκλείεται να εξεταστεί και περαιτέρω παράταση στην υφιστάμενη ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, από τις 00:30 που είναι σήμερα.
Για τους επόμενους μήνες προβλέπεται, ότι εφόσον φτάσουμε σε ένα υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού, να ανοίξει η εστίαση και σε εσωτερικούς χώρους, τα λούνα παρκ, το υπαίθριο εμπόριο και οι παιδότοποι.
Από τα τελευταία που θα ανοίξουν αναμένεται να είναι οι εμπορικές εκθέσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στους 11.822 οι νεκροί

Στους 11.822 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Τα νέα 24/5 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.381, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 391.181, εκ των οποίων 51,2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.077 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
pinakas1_16.jpg
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 50, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.822 θάνατοι.
Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 563 (61,3% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.
To 83,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
piankes_1.jpg

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.353 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 210 (ημερήσια μεταβολή -8,3%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 271 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
xartis24_5.jpg




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης