Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μεταβλητότητα στις τράπεζες, σταθεροποιητικό το ξεκίνημα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μεταβλητότητα στις τράπεζες, σταθεροποιητικό το ξεκίνημα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Υπέρβαση των 887 μονάδων αλλάζει και πάλι τη βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική. Οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια ήταν θετικοί και φυσικά βοηθάει το καλό κλίμα στο εξωτερικό (σε νέα ιστορικά υψηλά ο γερμανικός δείκτης). Οι τραπεζικές μετοχές, λόγω της ΑΜΚ της Alpha Bank και των αποτελεσμάτων της Πειραιώς θα είναι και πάλι στο επίκεντρο.

Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις συνεχίζονται και ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα σε αποτιμήσεις που είναι χαμηλές να βελτιωθούν. Όχι όλες βέβαια, καθώς βλέπουμε και πάμφθηνες μετοχές να μην μπορούν να κινηθούν όπως τους αξίζει, ενώ άλλες, φουσκωμένες αποτιμήσεις, συνεχίζουν να μεγαλώνουν.

Κάπως υποτονικό το ξεκίνημα ή θα μπορούσαμε να πούμε και μία στάση αναμονής από τους επενδυτές. Συνεχίζει ανοδικά η Alpha Bank και πάνω από το 1 ευρώ. Είναι ίσως η μόνη μετοχή που ξεχωρίζει στην υψηλή κεφαλαιοποίηση σε αυτά τα πρώτα λεπτά. Ήπια ανοδική κίνηση καταγράφουν τα περισσότερα βαριά χαρτιά. Η Eurobank δείχνει να έχει και πάλι καλές διαθέσεις. Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά αυξήθηκε κάπως η μεταβλητότητα, κυρίως στις τράπεζες, επηρεάζοντας την αγορά συνολικά.

ALPHA BANK: Ξεπέρασε για τα καλά το σοκ της αύξησης και κινείται πάνω από το 1 ευρώ. Απέχει βέβαια σημαντικά από τα 1,30 ευρώ που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά μεσολάβησε η ανακοίνωση για την αύξηση κεφαλαίου. Στα 1,0270 ευρώ με καλές και πάλι συναλλαγές.

ΕΧΑΕ: Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Είναι ωφελημένα και από τη χαμηλότερη φορολογία και από τη βελτιωμένη αποτίμηση ακινήτου. Καλές οι ταμειακές ροές και βελτίωσαν το ταμείο, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα. Κατά την ταπεινή μας άποψη η αποτίμηση της εισηγμένης είναι χαμηλή. Η μεγάλη αντίσταση που βρίσκεται λίγο υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο θα πρέπει να σπάσει. Ανοδικά άνοιξε η μετοχή.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Ζημιές 373 εκατ. ευρώ περιμένει η Eurobank Equities λόγω προβλέψεων. Ζημιές 390 εκατ. ευρώ από συνεχιζόμενες δραστηριότητες περιμένει η Euroxx. Γύρω από το χθεσινό κλείσιμο η μετοχή.

LAMDA: Εδώ και μέρες προσπαθεί να σπάσει τα 7,50 ευρώ, χωρίς επιτυχία. Σήμερα έγραψε στο πρώτο λεπτό 7,53 ευρώ και στη συνέχεια γύρισε στα 7,35 ευρώ. Υψηλός ο όγκος στο ξεκίνημα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Εδώ έχουμε μία περίπτωση που θα έπρεπε να έχει τραβήξει βλέμματα αναλυτών. Έτσι για να δούμε τι τιμές στόχους θα έδιναν στη δική της περίπτωση, όταν μας δίνουν τιμές στόχους με περιθώριο ανόδου 100% σε τράπεζες που βγάζουν συνέχεια ζημιές και κάνουν αυξήσεις κεφαλαίου. Δε συζητάμε για μέρισμα…

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Με μικρό όγκο βρίσκεται στα 7,40 ευρώ και με την αποτίμηση στα 103,6 εκατ. ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μετά το ράλι λόγω αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, έχει κάνει μία σχετικά καλή διόρθωση χωρίς να βλέπουμε διαθέσεις για μεγάλες πωλήσεις.

ΕΥΑΘ: Παραμένει αρκετά πίσω σε σχέση με την αγορά και την αξία της ως επιχείρηση.

SPACE: Με 1.503 τεμάχια στα 8 ευρώ και στο +3,90%. Η αποτίμηση στα 51 εκατ. ευρώ.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Η χθεσινή διάσπαση οδήγησε τη μετοχή κοντά στα 0,80 ευρώ. Στα 0,79 ευρώ στο άνοιγμα με μικρό όγκο συναλλαγών και με κάποια απόσταση οι αγοραστές από τους πωλητές.


Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης