Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική αντίδραση με την Εθνική να πρωταγωνιστεί

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική αντίδραση με την Εθνική να πρωταγωνιστεί
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Διατηρείται το καλό κλίμα στο εξωτερικό και δίνει ανοδική κίνηση και στη δική μας αγορά. Οι αναλυτές περιμένουν πως η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί. Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται διαφοροποιούν την πορεία συγκεκριμένων μετοχών. Καλή εκκίνηση για Εθνική που πιέστηκε χθες. Το ίδιο κάνουν και κάποια άλλα βαριά χαρτιά, τα οποία χθες κατά την τελευταία ώρα πιέστηκαν.

Η Jumbo είναι μία από αυτές. Καλό ξεκίνημα και για Μυτιληναίο. Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν Revoil λόγω αποτελεσμάτων και Αττικής λόγω πληροφοριών που υπάρχουν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η αναδιάρθρωση του MSCI μπορεί να αυξήσει τη δραστηριότητα όλων των μετοχών. Δεν αποκλείονται κινήσεις δημιουργίας ρευστότητας μέσω πωλήσεων άλλων τραπεζών προκειμένου να αυξήσουν θέση στη Eurobank. Κάποιοι δικαιολόγησαν έτσι τη χθεσινή κίνηση. Σήμερα η ΕΤΕ είναι στο επίκεντρο και ακολουθούν με μικρότερη άνοδο οι άλλες συστημικές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έκανε μία διόρθωση στις προηγούμενες συνεδριάσεις και σήμερα δείχνει πως θέλει να αντιδράσει και μάλιστα δυναμικά. Στο +2% στο ξεκίνημα και στα 14,65 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η σταθεροποίηση που δείχνει η μετοχή στο ταμπλό και η απουσία διάθεσης για περαιτέρω υποχώρηση, δείχνει πως η νέα διοίκηση ομαλοποιεί την κατάσταση. Η ένεση ρευστότητας και μέσω ομολόγου και αύξησης κεφαλαίου, θα βελτιώσει και την οικονομική κατάσταση. Στα 1,33 ευρώ και στο +2,23%. Ο όγκος έχει μειωθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Συνεχίζει ο κλάδος να βρίσκεται στο επίκεντρο και κάποιες εισηγμένες συνεχίζουν ανοδικά, λόγω και της προοπτικής βελτίωσης αποτελεσμάτων, αλλά και του μεγάλου έργου των ταυτοτήτων. Λίγα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2021 έχουμε αλλά είναι ενθαρρυντικά.

Η Entersoft βελτίωσε τζίρο και κέρδη και το ίδιο παρατηρήσαμε και στην Epsilon Net. Μάλιστα η βελτίωση είναι θεαματική. Αν διατηρηθεί η τάση στο σύνολο της χρήσης, τα p/e θα είναι αρκετά χαμηλότερα από τις 30 και 24,5 φορές που είναι τώρα αντίστοιχα. Αν δούμε καλύτερη εικόνα και από τις άλλες εισηγμένες είναι πιθανό να έχουμε P/Ε καλά σε κάποιες εταιρείες.

Για παράδειγμα, η Byte παίζει τα κέρδη του 2020 22 φορές. Είχε μεγάλη βελτίωση στα κέρδη το 2020 σε σύγκριση με το 2019. Διατήρηση της τάσης θα μπορούσε να βελτιώσει το p/e. Με βάση συνολικά τα κέρδη του 2020 για τις εταιρείες που βρίσκονται στο επίκεντρο και έχουν κάποια σχέση με τον ευρύτερο κλάδο της πληροφορικής, το χαμηλότερο P/E έχει η Performance και μετά η Ίλυδα. Η στήλη έχει την Performance στις επιλογές της. Πρόσφατα λόγω μεγάλης απόδοσης αφαιρέσαμε τη Byte. Παραμένει πάντως ελκυστικά αποτιμημένη αν συγκρίνουμε αποτιμήσεις.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,16 ευρώ  ανά μετοχή. Με τα κέρδη που έβγαλε στη χρήση 2020, τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2021 και η εκτίμηση για το δεύτερο τρίμηνο θεωρούμε πως παρά την αποκοπή η μετοχή δεν έχει λόγο να υποχωρήσει. Στα 5,84 ευρώ στο άνοιγμα με αποτίμηση 255 εκατ. ευρώ.

REVOIL: Παρά τα περιοριστικά μέτρα και τη μείωση του τζίρου, τα κέρδη είναι βελτιωμένα. Αποπληρώνει δάνεια η εισηγμένη, μειώνει κόστη και αυξάνει μερίδια. Παίζει τα κέρδη του 2020 10 φορές και περιμένουμε πως το εκτιμώμενο p/e για το 2021 θα είναι σημαντικά χαμηλότερο. Στο +11% στο ξεκίνημα αλλά περιορίστηκαν στη συνέχεια τα κέρδη στο 7%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης