Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Εντυπωσιακό ότι στην πιο δύσκολη φάση της η κυβέρνηση προηγείται με 14 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ

Κύρτσος: Εντυπωσιακό ότι στην πιο δύσκολη φάση της η κυβέρνηση προηγείται με 14 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ
Δεν τραβάει ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι στην πιο δύσκολη φάση της η κυβέρνηση είναι 12-14 μονάδες μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.
«Αυτό δείχνει ότι η προοπτική της ανήκει διότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι η οικονομία θα ανακάμψει, θα αποκτήσει δυναμική και με τα χρήματα που έρχονται επομένως όταν αντέχει τόσο πολύ σε τόσο ακραίες συνθήκες η κυβέρνηση προφανώς όταν χαλαρώσει η πίεση θα πάει ακόμα καλύτερα.
Τρία είναι τα θέματα.
Το πρώτο είναι ότι άντεξε η ΝΔ σε ακραίες συνθήκες.
Το δεύτερο είναι ότι έχει πολύ καλό δημόσιο προφίλ ο Μητσοτάκης ιδιαίτερα στα οικονομικά τα οποία πρόκειται να κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια και
το τρίτο είναι ότι δεν τραβάει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν έχει πάγκο ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή για παράδειγμα τα οικονομικά βγάλανε τον Τσακαλώτο ο οποίος είχε άποψη ο άνθρωπος και βάλανε την Αχτσιόγλου.
Χώρια δε που το τελευταίο διάστημα περνάνε και απαρατήρητοι δηλαδή δεν αισθανόμαστε πια την ανάγκη να κάτσουμε να μελετήσουμε αυτά που λένε, όχι από αλαζονεία αλλά επειδή είναι συνήθως άστοχες οι παρεμβάσεις» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Κύρτσος.

Απολίθωμα ο Lukashenko

Ερωτηθείς για την υπόθεση με την πτήση της Ryanair ο κ.Κύρτσος είπε ότι «ο Lukashenko είναι ένα απολίθωμα της σοβιετικής περιόδου, δείχνει ότι είναι εντελώς ξεπερασμένος, φαίνεται ότι τον καλύπτει σε σημαντικό βαθμό ο Putin.
Η Λευκορωσία μπερδεύεται με την Ουκρανία διότι υπάρχει ένταση στην Ουκρανία η οποία έχει κάνει φιλοδυτική στροφή.
Επομένως από τη μια είναι γελοίο να ασχολούμαστε με έναν δικτάτορα σοβιετικού τύπου από την άλλη έχει τεράστια σημασία για ένα τμήμα της Ευρώπης και βάζει δύσκολα στην ΕΕ γιατί δεν έχουμε ούτε κοινή πολιτική άμυνας ούτε κοινή εξωτερική πολιτική ενώ οι Ρώσοι μπορεί να μην είναι τόσο αναπτυγμένοι αλλά είναι αποφασισμένοι και σκληροί» είπε ο κ.Κύρτσος.
«Οι κυρώσεις είναι προσεκτικές και αφορούν κυρίως στελέχη του καθεστώτος γιατί είναι τόσο δύσκολη η οικονομική κατάσταση στη Λευκορωσία που δεν θέλει η ΕΕ να ασκήσει οικονομική πίεση σε βάρος του λαού.
Αλλά συμφωνώ μαζί σας ότι από τη μια το ευρωπαϊκό συμβούλιο ψηφίζει πολύ αυστηρά ψηφίσματα εις βάρος του Erdogan και από την άλλη επικρατούν οι ισορροπίες, οι γεωπολιτικές αναλύσεις, τα οικονομικά συμφέροντα και σε επίπεδο ευρωπαϊκού συμβουλίου εξακολουθεί να έχει ισχυρούς υποστηρικτές.
Είναι οι αντιφάσεις της ΕΕ αλλά με 27 κράτη μέλη θα τα δούμε όλα αυτά, είναι αναπόφευκτα», υπογράμμισε ο κ.Κύρτσος.

Δεν θα αλλάξει η στρατηγική της Τουρκίας

Για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κύρτσος είπε ότι «δεν θα αλλάξει η στρατηγική της Τουρκίας απέναντί μας».
«Από την άλλη δεν είναι κακό να παίρνουμε εμείς πρωτοβουλίες υπέρ του διαλόγου δηλαδή να δείχνουμε ότι είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο γιατί έτσι ικανοποιούμε και ορισμένα κράτη-μέλη, χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γερμανία, που θέλουν να μην απομονωθεί η Τουρκία.
Άρα μας έκανε καλό σε επίπεδο κοινής γνώμης και ευρωπαϊκού συμβουλίου να εμφανιζόμαστε ως οι ανοιχτοί και με την βοήθεια των ακροτήτων του Erdogan που στράφηκε κατά των γυναικών, κατά της κοινωνίας των πολιτών να περνάμε την εικόνα μας και τη γραμμή μας.
Αυτή είναι η μέθοδος που ακολουθεί η κυβέρνηση, νομίζω ότι είναι σωστή» υποστήριξε ο κ.Κύρτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης