Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Σημαντική η συνάντηση Putin - Biden (16/6), δεν σημαίνει επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων

Κρεμλίνο: Σημαντική η συνάντηση Putin - Biden (16/6), δεν σημαίνει επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων

Δεν αναμένουμε κατανόηση για ζητήματα στα οποία διαφωνούμε βαθύτατα δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Putin, Dmitry Peskov

Σχετικά Άρθρα

Δεν αναμένει το Κρεμλίνο να υπάρξει τυπική επανεκκίνηση στις σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ κατά την σύνοδο κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin και του Αμερικανού προέδρου Joe Biden που θα πραγματοποιηθεί στην Γενεύη στις 16 Ιουνίου, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Dmitry Peskov ,ο οποίος ανέφερε ότι παρόλα αυτά δεν πρέπει να μειωθεί η σημασία της.

Κατανόηση

«Να περιμένει κανείς ότι κατά την διάρκεια μίας πρώτης συνάντησης θα υπάρξει κατανόηση σε ζητήματα που διαφωνούμε βαθύτατα, είναι κάτι το αμφίβολο.
Όμως την ίδια στιγμή δεν θα ήταν σωστό να μειώσουμε την σημασία αυτής της συνάντησης» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Προσδοκίες

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ότι η Μόσχα δεν αναμένει από την συνάντηση των δύο ηγετών επανεκκίνηση στις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ.
«Ασφαλώς, στην περίπτωση αυτή δεν θα αρχίσουμε να μιλάμε για επανεκκίνηση.
Η εμπειρία που έχουμε από την επανεκκίνηση στις διμερείς σχέσεις δεν είναι η καλύτερη», είπε, επισημαίνοντας ότι το πλήθος των προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ παίζει επίσης τον ρόλο του.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον

Παράλληλα ο Peskov υπογράμμισε ότι η επικείμενη συνάντηση των δύο ηγετών είναι πολύ σημαντική.
«Σημασία έχει ότι παρόλα αυτά οι δύο πρόεδροι θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να παραθέσουν τις δικές τους θέσεις για τα ζητήματα εκείνα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τις δύο χώρες.
Και επίσης, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, για τα ζητήματα τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρον για όλο τον κόσμο», κατέληξε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης