Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφίγγει η θηλιά για τον Erdogan - Οργή για τις αποκαλύψεις του αρχιμαφιόζου Peker

Σφίγγει η θηλιά για τον Erdogan - Οργή για τις αποκαλύψεις του αρχιμαφιόζου Peker
O Τούρκος πρόεδρος υπερασπίσθηκε τον υπουργό Εσωτερικών και δήλωσε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη
Σχετικά Άρθρα

Tις κατηγορίες του «νονού» του οργανωμένου εγκλήματος Sedat Peker εναντίον κορυφαίων αξιωματούχων και συμμάχων του τούρκου προέδρου για διαφθορά και άλλα εγκλήματα, απέρριψε ο Recep Tayyip Erdogan, με τη θηλιά ωστόσο να σφίγγει γύρω από τον Τούρκο πρόεδρο, γεγονός που προκαλεί την οργή του.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει ο Erdogan στις καταγγελίες του Peker, ο οποίος έχει προαναγγείλει και νέα βίντεο με αποκαλύψεις κατά της τουρκικής κυβέρνησης.
O Τούρκος πρόεδρος υπερασπίσθηκε τον υπουργό Εσωτερικών και δήλωσε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως μεταδίδει το Reuters.
Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει μέχρι σήμερα μια σειρά από βίντεο του Peket, καταδικασμένου αρχηγού συμμορίας.

Αρνείται τις κατηγορίες ο Soylu, αντιδρά η αντιπολίτευση

Ο υπουργός Εσωτερικών Suleyman Soylu έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, όμως τα βίντεο έχουν προκαλέσει τις σφοδρές επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, απειλώντας την κυβέρνηση του Εrdogan.
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και κατά την πρώτη δημόσια αναφορά του στο θέμα αυτό, ο Erdogan υποστήριξε πως ο στόχος των βίντεο είναι να βλάψουν την Τουρκία.
Η κυβέρνηση θα καταδιώξει εγκληματίες του οργανωμένου εγκλήματος σε όλο τον κόσμο, θα τους φέρει πίσω στην Τουρκία και θα τους παραδώσει στον νόμο για να ματαιώσει αυτά τα «παιχνίδια», δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Welt: Σφίγγει η θηλιά γύρω από τον Τούρκο πρόεδρο

Στις καταγγελίες του Τούρκου αρχιμαφιόζου αναφέρεται και ο γερμανικός Τύπος, με την Welt να αναφέρει ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Τούρκο πρόεδρο.
Ο Peker, από τη σουίτα του ξενοδοχείου του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε συνέχειες μέσω Youtube, προχωρά εδώ και εβδομάδες σε απίστευτες καταγγελίες που επιβαρύνουν ανθρώπους του στενότατου περιβάλλοντος του Τούρκου προέδρου.
Σύμφωνα με την Die Welt, πρόκειται για έναν μακρύ κατάλογο κατηγοριών, για βιασμούς, δολοφονίες, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κατάχρηση εξουσίας, συγκάλυψη αξιόποινων πράξεων και πολλά άλλα.
Το εάν οι κατηγορίες ευσταθούν, επισημαίνει ο αρθρογράφος Deniz Yucel, ο οποίος σημειωτέον, είχε συλληφθεί στην Τουρκία και κρατήθηκε παράνομα πάνω από ένα χρόνο στις τουρκικές φυλακές, μένει να αποδειχθούν.
Αφήνουν ωστόσο την εντύπωση στο τουρκικό φιλοθεάμων κοινό ότι μιλά κάποιος με εσωτερική πληροφόρηση για καταγγελίες, που τουλάχιστον θα άξιζε τον κόπο να ελεγχθούν.
«Το ότι Peker με τις καταγγελίες του πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Erdogan θα μπορούσε να είναι πράξη εκβιασμού για να τον πιέσει σε ένα deal.
Ωστόσο, όσο περισσότερο τον πλησιάζει, όλο και περισσότερο απομακρύνεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πως θα αντιδράσει ο Erdogan;

Από την πλευρά του ο Erdogan δείχνει να περιμένει.
Αλλά όσο περισσότερο συνεχίζει ο Peker, τόσο περισσότερο πιέζει τον Erdogan να αποφασίσει, εάν θα ταχθεί στο πλευρό του υπουργού Εσωτερικών για να αποτρέψει μεγαλύτερες ζημίες σε βάρος της κυβέρνησής του ή εάν θα τον εγκαταλείψει και θα σκηνοθετήσει μια «επιχείρηση καθαρά χέρια» με επικεφαλής τον ίδιο.
Τρίτη εκδοχή θα ήταν κάποια στιγμή να κλείσει το στόμα στον Peker.

Οι κίνδυνοι

Όμως όλες αυτές οι δυνατότητες κρύβουν και κινδύνους.
Ούτως ή άλλως η υπόθεση αποτελεί σαφές δείγμα εσωτερικής διάβρωσης της εξουσίας του και κατάρρευσης των κρατικών θεσμών”.
Οι αποκαλύψεις του Sedat Peker ασφαλώς δεν σταματούν εδώ, καταλήγει ο αρθρογράφος.
Την ερχόμενη Κυριακή έχει προαναγγείλει άλλο ένα βίντεο με νέες αποκαλύψεις.
«Το τελευταίο της προηγούμενης Κυριακής είχε μέσα σε 48 ώρες πάνω από 2.000.000 viewers.
Ακόμη και για το Netxflix θα ήταν ένα καταπληκτικό νούμερο», επισημαίνει με νόημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης