Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Ιράν απαγόρευσε την εξόρυξη Bitcoin για να γλιτώσει το μπλακ άουτ

Το Ιράν απαγόρευσε την εξόρυξη Bitcoin για να γλιτώσει το μπλακ άουτ

Το Ιράν απαγορεύει την εξόρυξη crypto έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Το Ιράν απαγόρευσε την ιδιαίτερα ενεργοβόρα εξόρυξη κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin εν όψει της εκτίναξης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας το καλοκαίρι, καθώς η δραστηριότητα αυτή έχει συμβάλει κατά πολύ στα μπλακ άουτ σε μεγάλες πόλεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Η απαγόρευση έχει άμεση εφαρμογή και θα διατηρηθεί έως τις 22 Σεπτεμβρίου, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος του Ιράν H. Rouhani, συμπληρώνοντας ότι περίπου το 85% της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στη χώρα γίνεται χωρίς άδεια.
Η κίνηση δημιουργεί κίνδυνο ακόμη και η ρυθμισμένη δραστηριότητα να κινηθεί προς τη μαύρη αγορά, την οποία οι ιρανικές αρχές προσπαθούν να καταστείλουν, ακόμη και με στρατολόγηση πρακτόρων προκειμένου να εντοπίσουν τους παράνομους εξορύκτες που κρύβουν υπολογιστές σε κάθε είδους κτίρια, από οικίες μέχρι ισλαμικά τεμένη.
Η επιδότηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας από το κράτος και οι οικονομικές κυρώσεις που περιορίζουν την πρόσβαση του Ιράν σε ξένο συνάλλαγμα έχουν καταστήσει το Ιράν σημαντική βάση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Elliptic, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, η οποία υπολογίζει ότι στη χώρα εκτελείται το 4,5% της παγκόσμιας εξόρυξης Bitcoin.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης